Florin Buicu: ”Guvernul Minciună PNL- PD-L “a uitat” să asigure spitalelor publice banii de salarii” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 969 Vizualizări

Florin Buicu: ”Guvernul Minciună PNL- PD-L “a uitat” să asigure spitalelor publice banii de salarii”

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul mureșean social-democrat Florin Buicu, a publicat vineri, 21 februarie, pe pagina sa de Facebook, un text în care critică Guvernul condus de Ludovic Orban pentru că ar fi ”uitat” să asigure spitalelor publice banii de salarii.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al textului asumat de dr. Florin Buicu:

”Când unora dintre noi ni se întâmpla sa “uitam” trebuie sa începem sa ne facem probleme care sunt cauzele. Pot fi cauze medicale.

Când un guvern “uita”, nu Alzheimer e de vina, ci incompetenta.

Guvernul Minciună PNL- PD-L “a uitat” sa asigure spitalelor publice banii de salarii.

Guvernul Minciuna PNL- PD-L, in incompetenta lui, “a uitat” să asigure fondurile necesare spitalelor publice pentru măririle salariale de la 1 ianuarie 2020, prevăzute de Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Concret, este vorba despre creșterea de 25% din suma prevăzută în grila din 2022 și salariul aflat în plată în decembrie 2018. Salarii care au început sa fie plătite in februarie aferente lunii Ianuarie.

Care este personalul afectat? Tot personalul angajat in spitalele publice, altul decât medici și asistente: biologi, biochimiști, farmaciști, fizicieni, psihologi clinicieni, fiziokinetoterapeuti, infirmiere, alt personal auxiliar, personal tehnic, personal administrativ. Toți formează o echipa.

Anul trecut, creșterea de 25% din diferența amintită, impusă de Legea 153/2017, a fost acoperită de FNUASS, în baza OUG 114/2018, cea pe care PNL a desființat-o prin OUG 1/2020.

Unii zic ca Guvernul Minciuna PNL-PD-L “a uitat”.

Spitalele publice nu vor putea astfel acoperi salariile în anul 2020. Managerii au încercat sa plătească in prima luna, februarie, diferențele in defavoarea medicamentelor și materialelor sanitare necesare pacientilor internați. Acolo unde spitalele au avut resurse.

Sindicatele s-au manifestat împotriva acestei măsuri: Federația Sanitas, Sindicatul Promedica, Cartel Alfa. De luna viitoare tot mai multe spitale nu vor mai avea resursele necesare de a asigura salariile.

Toate acestea, în timp ce Guvernul Minciuna PNL-PD-L a avut grijă să privatizeze Sănătatea, noaptea ca hoții, fără dezbatere, fără avizele necesare, prin OUG 25/2020.

Sau poate nu e “incompetenta”. Poate e intenționată aceasta “scăpare”. Efectul este “omorârea” sistemului public de sanatate!”

(Redacția)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE