Home / Administratie / Reghin: Dezbatere publică despre reabilitarea canalului Morii

Reghin: Dezbatere publică despre reabilitarea canalului Morii

Distribuie

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a participat miercuri, 19 februarie, la o dezbatere publică organizată de Administrația Națională ”Apele Române” despre proiectul care vizează reabilitarea canalului Morii și a pârâului Trandafirilor din ”Orașul viorilor”.

”Câteva concluzii la cald: realizez că e foarte greu să nu te aprinzi un pic atunci când aperi un proiect și știi că ai cele mai bune intenții pentru locuitori și pentru oraș. Și aici îmi fac și eu mea culpa. Dar mă bucur că am văzut aceeași înflăcărare și în sală. De ambele părți. Ceea ce e un lucru bun. Asta înseamnă că tuturor celor prezenți, le pasă de oraș. Cel mai important e să se ajungă la un numitor comun pentru ca acest proiect să nu rămână fără finanțare. De zeci de ani populația suportă mizeria din canal și mirosurile de nedescris de pe pârâu, de zeci de ani administrații la rândul au încercat să găsească o soluție viabilă. În sfârșit s-a găsit. S-a găsit și finanțare. Nu cred, sincer, că e în interesul nimănui, nici chiar al celor care nu-și doresc proiectul în forma asta, să se piardă această investiție! Cei de la Ape sunt cei mai în măsură să spună ce greu se obține o astfel de finanțare. Totuși, nu îmi pierd speranța și fac un apel la colaborare către toți cei implicați. Îl felicit pe domnul Bratanovici (Cristian Bratanovici – n.r.) pentru modul impecabil în care a condus discuția și nu a lăsat ca spiritele să se înfierbânte prea tare, subliniind cât e de important să ajungem cu toții la un numitor comun, la soluții care să permită proiectului să continue și să mulțumească pe toată lumea deopotrivă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Maria Precup.

Totodată, primarul municipiului Reghin a lansat public invitația către grupul de arhitecți prezenți la dezbaterea publică, pentru organizarea unei întâlniri în care să se discute despre alte proiecte care ar putea fi integrate în proiectul inițiat de Administrația Națională ”Apele Române”.

”Discutam la finalul dezbaterii cu colegul meu, arhitectul șef al municipiului Reghin, că îmi doresc să avem o întâlnire la sediul Primăriei cu grupul de tineri arhitecți prezenți la dezbatere, pentru a avea cu ei o discuție despre ce alte soluții putem găsi, împreună, eventual proiecte mai mici, adiacente, care să poată fi ulterior integrate cu acesta – pe care subliniez încă o dată cât e de important ca Reghinul să nu îl piardă”, a subliniat Maria Precup.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.