Florin Buicu: ”În condițiile actuale din Italia, România nu se va putea izola în fața coronavirus” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Florin Buicu: ”În condițiile actuale din Italia, România nu se va putea izola în fața coronavirus”

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul PSD de Mureș Florin Buicu, a scris duminică, 23 februarie, pe pagina sa de Facebook, un text în care trage un semnal de alarmă cu privire la iminenta răspândire a coronavirusului din Italia în România, dar și referitor la modul în care Statul Român ar trebuie să se pregătească în acest sens.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul asumat de deputatul PSD Florin Buicu:

”Mai jos sunt Informațiile de pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica legate de coronavirus! In prezentare sunt linkuri recomandate pentru informare corecta!

Este important sa luați in calcul DOAR informațiile OFICIALE distribuite de Organizația Mondiala a Sănătății, Institutul de Sanatate Publica și Ministerul Sănătății legate de infecția cu coronavirus.

In condițiile actuale din Italia, Romania nu se va putea izola in fata coronavirus.

Situația cu distribuția este in linkul de mai jos:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/…/opsdashboa…/index.html…

Spalatul pe mâini cu apa și săpun, evitarea aglomerațiilor, izolarea voluntara la domiciliu la cel mai mic semn de infecție virală, purtarea măștilor de protecție atunci când apar semne de infecție virală, sunt gesturile responsabile pe care trebuie sa le facem fiecare dintre noi.

In aceaste momente este nevoie de stabilitate politica in Romania, așa ca fac un apel la președintele Johannis sa identifice soluția prin care Romania sa fie condusă RESPONSABIL!

Voi fi mâine (luni, 24 februarie – n.r.) la Parlament dar nu voi participa la votul de investire al unui Guvern Minciuna PNL-PD-L.

Intr-o situație de criza in care probabil va ajunge și Romania, sunt curios dacă un Program de sanatate va fi derulat de vreun spital privat pentru tratarea pacientilor cu coronavirus.

Spitalele PUBLICE sunt cele care trebuie sa asigure, așa cum pot, toate condițiile pentru tratamentul pacientilor, și sistemul PUBLIC de sanatate trebuie sa asigure resursele necesare, deși, după cum am spus in momentul de fata nu sunt asigurate salariile necesare spitalelor publice.

Din păcate bugetul Ministerului Sănătății este mai mic decât anul 2019 cu 23%.

Trebuie sa trecem TOȚI peste disputele politice și trebuie sa gasim mijloacele prin care sa asiguram sistemului PUBLIC de sanatate condițiile necesare pentru a face fata încercărilor viitoare!”

(Redacția)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE