Home / Sanatate / Măsuri împotriva coronavirusului în Mureș: 18 persoane, monitorizate la domiciliu de Direcția de Sănătate Publică!

Măsuri împotriva coronavirusului în Mureș: 18 persoane, monitorizate la domiciliu de Direcția de Sănătate Publică!

Distribuie

Conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat luni, 24 februarie, că la nivelul județului Mureș s-au stabilit o serie de măsuri de pregătire în vederea menținerii siguranței și sănătății publice alături de instituțiile publice deconcentrate și alți factori implicați direct în combaterea amenințării coronavirusului.

”Astfel, au fost identificate spații de carantinare în județul Mureș, spații care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor asimptomatice, dacă astfel de situații vor exista, care provin din următoarele zone: China continentală, Provincia Lombardia, Regiunea Veneto – respectiv localitățile carantinate din Lombardia și Veneto – și localitatea Cumiana din Regiunea Piemonte. În momentul de față, potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Sănătății, persoanele asimptomatice care vin din alte localități din Provincia Lombardia și Regiunea Veneto vor rămâne la domiciliu sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică, timp de 14 zile. De asemenea, în cazul apariției unor persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi preluate și transportate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” sau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, acestea fiind centrele nominalizate pentru diagnosticarea și tratamentul coronavirusului, alături de centrele de boli infecțioase din Iași, Timișoara și Constanța. Infrastructura și echipamentele necesare preluării și transportului acestor persoane sunt la dispoziția instituțiilor responsabile din județ”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Conform aceleiași surse, luni, 24 februarie, la ora 13.00, în județul Mureș erau înregistrate 18 persoane sub monitorizarea directă la domiciliu a Direcției de Sănătate Publică Mureș.

”Instituția Prefectului  Județul Mureș și instituțiile implicate urmăresc în permanență situația actuală și sunt gata să ia măsurile care se impun, în funcție de fiecare situație în parte”, se menționează în comunicat.

Recomandări utile

Totodată, reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș reamintesc mureșenilor principalele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru protejarea stării de sănătate și reducerea riscului de infecție cu coronavirus:

– Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;

– Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;

– Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

– Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent;

– Evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea cu alimentele gătite.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bisericile din lemn, adevărate comori ale patrimoniului. Lista completă a bisericilor din lemn din județul Mureș

Distribuie Știați că actualmente județul Mureș însumează un număr aproximativ de 60 de biserici de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.