Târgu-Mureș: Locuitorii din Valea Rece somați să curețe zona. În caz contrar, adio ajutoare sociale! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4189 Vizualizări

Târgu-Mureș: Locuitorii din Valea Rece somați să curețe zona. În caz contrar, adio ajutoare sociale!

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a anunțat marți, 25 februarie, cu prilejul unei conferințe de presă, că joi, 27 februarie, în cartierul Valea Rece va demara o amplă activitate de curățenie.

În cazul în care locuitorii respectivului cartier vor refuza să participe la campania de curățenie, Primăria municipiului Târgu-Mureș va sista toate formele de prestații sociale acordate în prezent.

”Nu le-am cerut nimic altceva decât curățenie. Să se îmbrace, să nu mai caute în deșeuri, în gunoaie și așa mai departe. Dacă nicicum nu vrea să devină om! Să încercăm prin metodele de care dispunem și pe care din păcate țara le are foarte slab definite, să rezolvăm problema din Valea Rece”, a spus Dorin Florea, potrivit căruia în prezent locuitorii din Valea Rece beneficiază de ridicarea gratuită a gunoiului menajer.

”Sunt destul de intrigat de mizeria care se face acolo”

Dorin Florea s-a declarat ”intrigat” de ”mizeria” existentă în prezent în Valea Rece.

”Sunt destul de intrigat de mizeria care se face acolo. După cum știți foarte bine, nu le-am cerut nimic altceva acestor oameni de acolo – cu o parte am reușit dar nu suficient – decât să își dea copii la școală, să-și găsească o meserie, să spele, să se comporte ca cetățeni normali ai orașului. Sunt unii care nicicum nu vor acest lucru”, a afirmat primarul.

”Mizeria care se face în valea Rece, în jurul Văii Rece mă intrigă și de aceea am dispus măsuri. Și am dispus următoarele măsuri: să taie toate ajutoarele pe care le dăm în Valea Rece, absolut tot”, a adăugat Dorin Florea.

Animalele și atelajele, la control

Totodată, edilul șef al municipiului Târgu-Mureș a afirmat că autoritățile vor demara o acțiune de verificare, și după caz de îndepărtare, a condițiilor în care sunt crescute animalele din Valea Rece, respectiv cai, vaci, oi și porci, precum și legalitatea atelajelor deținute de locuitorii din zonă.

”Aceste animale nu chiar sunt domestice pentru că nu respectă nicio lege a Agenției Naționale de Supraveghere Sanitar Veterinară și atunci i-am anunțat că o să le luăm căruțele, caii și tot ce nu e normal să fie în Valea Rece”, a punctat Dorin Florea.

”Caii vor dispărea de acolo, ce ne spune Agenția Națională Sanitară, în care caii respectivi și animalele nu sunt nici verificate, nici cipate, nici în atenția nimănui”, a completat primarul municipiului Târgu-Mureș.

Peste 400 de beneficiari de prestații sociale

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, în prezent un număr de 477 de persoane din Valea Rece beneficiază de următoarele prestații:

Ajutor social (venitul minim garantat) în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare: 39 de dosare (103 de copii). Se acordă în funcție de numărul membrilor de familie, între 142 de lei – 637 de lei maxim.

Alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei: 72 de dosare (263 de copii), venituri sub 200 de lei/ familie, între 82 de lei și 328 de lei, în funcție de numărul de copii, iar venituri peste 200 de lei/ familie între 75 de lei și 300 de lei.

Cantină socială în baza Legii nr. 208/1997 privind cantinele de ajutor social: 18 persoane, 12 lei/ zi.

Stimulentul educaţional acordat în baza Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă: 5 dosare (6 prescolari), 50 de lei/ copil/ lună.

Ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, acordat în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare: 21 de familii, 290 de lei/familie (pentru 5 luni, sezonul rece).

Alex TOTH

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE