Voluntar cu meșteșug Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Voluntar cu meșteșug

Asociația pentru Inovare Socială, alături de Primăria Livezeni și partenerii din proiectul “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” organizează și anul acesta târg de produse handmade, tradiționale și artizanat cu ocazia Mărțișorului.

Organizarea acestui târg vine în completarea evenimentelor desfăşurate în anii anteriori – ateliere meșteșugăreșți și târg de mărțișor – acţiuni care au fost primite cu mare entuziasm atât de către comunitatea defavorizată din Livezeni, cât şi de participanții voluntari – meşteşugari şi artişti din Livezeni şi Târgu Mureş. Aceşția, abordaţi fiind în cadrul campaniei “Martie cu MEŞTEŞUG” şi solicitându-li-se sprijinirea desfăşurării unor ateliere, la care dânşii să fie îndrumători în arta diverselor meşteşuguri, au răspuns cu mare dăruire, dând viaţă acestor acţiuni.

În acest context îi invităm pe antreprenorii locali sau din alte zone ale țării, meșteri populari și artiști să ni se alăture și anul acesta, sub umbrela voluntariatului, în vederea susținerii unor ateliere meșteșugărești, împărtășind astfel din cunoștințele și experiența lor copiilor și tinerilor din Livezeni.

Plini de entuziasm și dornici de cunoaștere, aceștia vor avea ocazia să descopere o mică parte din tradițiile populare și, sub îndrumarea și cu sprijinul oamenilor talentați și sufletiști, să învețe și să ducă mai departe arta meșteșugului tradițional.

Pe întreaga durată a târgului meșterii și artiștii înscriși în program vor avea și statutul de expozanți, putând astfel prezenta și oferi spre vânzare produsele confecționate cu drag și pasiune.

Poți astfel să ni te alături în sprijinul oferit comunității defavorizate din Livezeni pentru a se integra în societate!

Obiectivul atelierelor și al târgului este reactivarea tradiţiilor în conştiinţa mureşenilor, iniţierea tinerilor în arta meşteşugului şi transformarea Mureşului într-un grup omogen în care condiţiile legate de vârstă sau apartenenţă (etnie, etc.) să nu mai existe. De asemenea, se dorește încurajarea interacţiunii dintre locuitorii oraşului Târgu Mureş și cei ai localițăţilor învecinate, iar liantul acesteia să fie tradiţiile populare. S-a ales meşteşugul tradiţional pentru că are şi o rezonanţă de utilitate pe termen lung şi ar trebui să fie considerat un atu de preţ în portofoliul oricărui locuitor al acestor meleaguri.

Comuna Livezeni, este situată într-o zonă nespus de frumoasă, plină de poezie. Aici, în această comunitate, sunt oameni frumoși, generoși, plini de compasiune, oameni care au muncit și au reușit să-și făurească un cămin frumos. Dar, sunt și familii, multe din nefericire, care locuiesc în case unde, într-un singur pat dorm 5 copii, înveliți cu o singură pătură, nu foarte groasă, și fără perne. Sunt copii care locuiesc într-o cameră împreună cu bunici și părinți, și unde, nu există niciun mijloc de încălzire. Sunt foarte multe case în care nu există minimum de mobilier necesar unui trai decent, nu există frigider, aragaz sau televizor. Sunt bătrâni pentru care viața a devenit mult prea grea din cauza numeroaselor lipsuri. Mame și tați care încearcă disperat să-și trimită în continuare copiii la școală deși, se întâmplă adesea, că a le pune pe masă mâncare să fie deja o mare problemă. Aici sunt fetițe care văd o păpușă doar în vitrine și nu ajung să o atingă niciodată în perioada copilăriei, băieți care visează la o minge sau elevi de școală pentru care un laptop sau o bicicletă este doar un vis frumos.

În acest context, obiectivul general al proiectului ”Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș. Acest obiectiv se  realizează prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, adresate membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Contactează-ne la:

Adresa de e-mail contact@inovare-sociala.ro

Telefon 0762-248.195

Pagina web www.vector-mures.ro

Paginile de Facebook:

– Asociaţia pentru inovare socială: www.facebook.com/responsabilitate.sociala.92

– VECTOR Mureş: www.facebook.com/Vector-Mures-632752320513874/

– Livezeni2020: https://www.facebook.com/vectormures/

și vino alături de noi să dăm o mână de ajutor!

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE