Home / Invatamant / „Ziua porţilor deschise” la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

„Ziua porţilor deschise” la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

Distribuie

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe care noi doar îndrăznim să ne-o imaginăm. Tocmai de aceea ei sunt preocuparea noastră primordială, cea mai dragă şi mai responsabilă. Nu întâmplător Nelson Mandela spunea că „Educaţia este cea mai puternică armă pe care… o puteţi folosi pentru a schimba lumea.”

De aceea misiunea școlii noastre este „Tradițiile și idealurile noastre, codurile moral și standardele – lucrurile pe care le respectăm în viață și pe care le transmitem copiilor noștri – sunt păstrate sau uitate în funcție de cât de liber ne exprimăm ideile și sentimentele.” (Walt Disney)

„Ziua porţilor deschise”, manifestare anuală, devenită tradițională din anul 2006 aşteptată cu nerăbdare şi interes de copii, părinţi şi dascăli, deopotrivă, este un prilej de bucurie pentru micii vizitatori, viitori şcolari, pe care-i invităm împreună cu educatorii, părinţii sau bunicii pentru a face cunoştinţă cu viitorii lor colegi, cu sălile de clasă frumos amenajate şi cu dascălii, care îi întâmpină cu emoţie şi căldură, oferindu-le mici surprize plăcute.

În acest an „Ziua porţilor deschise” se va desfăşura marți, 25 februarie 2020  între orele 9.00 – 12.00, zi în care dorim să ne prezentăm, iar dumneavoastră să ne cunoașteți.

Copiii din grădinițele municipiului vor vizita mai  întâi școala și apoi vor participa la câteva jocuri și ateliere creative, organizate pentru ei de elevii claselor primare, secţiile română, maghiară, germană, coordonate de doamenele învățătoare: Pop Ionela, clasa a IV-a A, Reti Maria Sarolta, clasa a IV-a B și Ormenișan Anca, clasa a IV-a C, micii musafiri intrând astfel pentru câteva ore în atmosfera vieţii de şcolar.

Sperăm ca această experienţă şi tot ceea ce vor vedea şi vor trăi împreună cu noi să-i impresioneze în mod plăcut şi îi aşteptăm cu drag să ni se alăture începând cu viitorul an şcolar.

Şcoala noastră, ca singura instituţie din oraş cu predare în trei limbi materne: română, maghiară şi germană, îşi propune o largă deschidere spre interculturalitate, oferind elevilor o dezvoltare armonioasă a personalităţii, într-un cadru ambiental modern şi primitor, în care, sub îndrumarea unor cadre didactice calificate, înzestrate cu pasiune, răbdare şi competenţă, este asigurată formarea unor abilităţi intelectuale, morale şi pragmatice, necesare unui viitor cetăţean european.

Menționăm câteva din activitățile și proiectele desfășurate sau în curs de desfășurare: Maifest, festival anual, cu participarea școlilor partenere din Germania, Proiectele regionale „Tezaur folcloric” și Eco creativ, proiectele internaționale „La Piccola Banda”, „Erasmus+” și „Workshop – Journalismus”. În ultimii ani, ca „Școală Europeană” (2019 – 2021 ), desfășurăm activități de parteneriat cu: Volkschule Vilseck und Freihung, Germania; Școala Populară „Moricz Zsigmond”, Ungaria; Congregazione suore Francescane Missionarie del sacro cuore Roma, Italia; Gymnasio Empona Rhodos, Grecia; 50.Yil Ortaokulu Salihli, Turcia; Forumul Democrat al Germanilor din Romania; Asociația Internațională de Folclor; Institutul Cultural Român,Viena, Austria și Muzeul Muntelui Olimp din Leptokaria, Grecia.

Cursurile din unitatea noastră se desfășoară într-un singur schimb în săli de clasă mari, luminoase, cu mobilier adecvat, cu internet wireless, televizoare, videoproiectoare, etc. Cabinetele și laboratoarele sunt modern amenajate și utilate, iar biblioteca dispune de peste 1.300 de volume. Elevii claselor primare beneficiază de programul „Școală după școală”, supravegheați și îndrumați de personal calificat și competent.

Ca structuri ale școlii funcționează două grădinițe cu program prelungit: una cu predare în limba germană, cu trei grupe, și alta cu predare în limbile materne română și maghiară, numită „Rază de soare”care are șapte grupe. Acestea oferă condiții la standarde europene și pot fi vizitate, de asemenea, în cadrul aceleiași activități.

Interacţionând constructiv cu mediul social-cultural şi economic, şcoala noastră îşi propune să devină un centru de resurse educaţionale, culturale şi servicii de cea mai bună calitate oferite comunităţii mureşene.

Pentru a ne cunoaşte, vă invităm cu drag să ne vizitaţi cu prilejul organizării „Zilelor porților deschise” în data de 25 februarie 2020, începând cu orele 9.00, sau să ne contactaţi la adresa: Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”, strada Aleea Carpaţi nr. 23 din Târgu-Mureş, telefon 0365-882.803, fax 0365-882.803, e-mail: gimschiller_tgms@yahoo.com, http://scoalaschiller.ro.

Vă aşteptăm cu inima deschisă!

 

Prof. Adriana UJICĂ

Director, prof. Dana Maria BENDRIȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.