Probleme cu somnul? Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Probleme cu somnul?

Probleme cu somnul? 3 modalități prin care îl poți îmbunătăți în timpul iernii

 

Insomnia sau lipsa unui somn bun este o problemă des întâlnită în prezent, cauzată, de cele mai multe ori, de factori precum stresul, fluctuațiile de temperatură și zgomotul. Acestea din urmă sunt motivele pentru care tu nu te poți bucura de beneficiile unei odihne corespunzătoare.

Dacă ai asemenea probleme, iată câteva modalități prin care îți poți schimba obiceiurile nocturne și contribui astfel la relaxarea ta!

Întâi de toate, este important să știi că, iarna, majoritatea oamenilor întâmpină dificultăți în a se odihni. Insomnia este o afecțiune specifică anotimpului rece, cauzată de diferențele semnificative de temperatură de la interior la exterior, resimțite de corpul uman. Aceste probleme pot fi rezolvate ușor, prin câteva acțiuni simple, cum ar fi cele de mai jos:

  1. Expunerea la lumină naturală

Iarna, zilele sunt mai scurte, iar expunerea corpului la lumină este diminuată. Acest lucru afectează organismul și provoacă stări de oboseală și o lipsă constantă de energie. Prezența soarelui este esențială pentru secreția de melatonină, substanță care reglează durata somnului și îl face mai odihnitor.

Cu cât petreci mai puțin timp la interior, cu atât cantitatea de melatonină din corp este mai scăzută, cauzând deficiențe serioase. Pentru a evita acest lucru și pentru a combate insomniile, încearcă să petreci cât mai mult timp afară, chiar dacă este rece. Dacă totuși temperaturile sunt prea scăzute sau programul de muncă nu îți permite, trage draperiile și lasă lumina să pătrundă în casă sau birou. Seara, însă, este indicat să reduci lumina artificială pentru a îți pregăti organismul pentru odihnă.

  1. Confortul

Un somn bun presupune și un stil de viață sănătos. Nimic nu se compară cu sentimentul de a te simți extrem de confortabil în corpul tău, nu-i așa? Ei bine, este important să acorzi o atenție deosebită tuturor nevoilor tale și să te focusezi pe o alimentație corespunzătoare, care să îți ofere energia necesară.

O rutină potrivită poate începe cu cele mai nesemnificative acțiuni. Absolut orice lucru este important dacă are o influență asupra bunăstării tale. Indiferent că este vorba despre alegerea hârtiei igienice potrivite sau despre lampa ideală pentru noptieră, toate acestea contribuie la starea ta de peste zi, iar, în final, duc la relaxare și odihnă.

  1. Temperatura ideală

Temperaturile scăzute te determină să pornești căldura excesiv și să te ascunzi în cele mai groase așternuturi. Chiar dacă pare incredibil, acest lucru îți poate influența negativ somnul, provocând senzația de deshidratare și sufocare. Aerul uscat nu este deloc un aliat bun, ci dimpotrivă, din cauza unor temperaturi prea ridicate în dormitor, odihna ta poate fi compromisă. Dincolo de faptul că te vei trezi constant cu gura uscată și vei simți nevoia de a bea apă, nici nu vei mai putea adormi la loc în acel mediu.

Ține cont de sfaturile specialiștilor și optează pentru temperaturi cuprinse între 17-18 grade Celsius pentru un somn liniștit și odihnitor.

Nimic nu este mai important decât odihna, de aceea încearcă să ții cont de sfaturile menționate mai sus și adaptează-ți stilul de viață astfel încât să te relaxezi. Nu uita că nu există lucruri nesemnificative atunci când vine vorba de starea ta de bine, așa că focusează-te pe un program echilibrat!

Sursă foto: Unsplash.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE