Un prim duel ratat de fetele Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Un prim duel ratat de fetele Sirius

Echipa de baschet feminin BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a înregistrat un nou eșec pe teren propriu, al treilea în ultimele patru partide disputate. Într-un duel care este foarte probabil să se repete în prima fază din turneul play-off al locurilor 7-13 din Liga Națională, mureșencele au cedat în fața formației Rapid București în etapa a XII-a a fazei a doua cu 47-72 (12-20, 12-19, 11-13, 12-20) și au coborât pe locul 4 în clasamentul seriei a doua valorice. Acesta va fi probabil și locul pe care vor încheia această a doua fază, deoarece echipele aflate la egalitate de puncte, dar înaintea lor, CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța mai pot adăuga puncte în ultimele întâlniri. Mureșencele vor încheia faza cu un joc în fața liderului, KSE Târgu Secuiesc, partidă care se va disputa miercuri, 4 martie, ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș.

Partida cu Rapid avea o importanță în vederea ocupării unui loc mai bun, care le-ar fi adus față în față cu o adversară mai slab clasată, dar în urma acestui eșec este foarte probabil ca adversara din prima fază a turneului pentru locurile 7-13 să fie tot Rapid.

 

Se poate rata și avantajul terenului propriu

În aceste condiții, o victorie cu echipa giuleșteană era foarte importantă. Pe lângă faptul că mureșencele puteau avansa cel puțin un loc și urmau să întâlnească una dintre ultimele două clasate, mai accesibile, eșecul din acest joc oferă rapidistelor șansa de a depăși echipa mureșeană. Acest lucru oferă avantajul unui joc în plus pe teren propriu în faza următoare, unde se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, cu eventualul joc decisiv pe terenul celei mai bine clasate.

În partida de sâmbătă la echipa mureșeană s-a putut constata doar o constanță, dar în sens negativ, cu același număr de puncte reușite pe sferturi, toate patru încheiate în avantajul oaspetelor. Fetele de la Sirius au înscris primul coș și au mai condus doar la 4-1, după care au cedat inițiativa, nereușind s-o anihileze pe Florina Stănici (Diaconu). Ea a fost cea mai bună jucătoare a partidei la toate capitolele, cu 29 de puncte, dintre care 5 aruncări din afara semicercului, 12 recuperări și 8 pase decisive. Aceasta aproape a depășit împreună cu Teodora Manea (17 puncte) numărul de puncte reușite de întreaga echipă mureșeană.

Pentru Sirius au înscris: Cristina Badi 13 (1×3), Brittney Dunbar 10 (2), Gál Emese 7 (2), Andreea Feiseș (1), Alexandra Bobar și Mészáros Kata câte 5, Diana Ignat 2. Au mai evoluat Pálfi Tünde, Bokor Beáta și Szász Réka.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE