Primăvara în Culori! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Primăvara în Culori!

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020
Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei
Apelul pentru proiecte POCU/18/4/4.1: Dezvoltare Locală integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – Regiuni mai puțin dezvoltate
Titlul proiectului ”Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”
Contract: POCU/18/4/1/103008
Pentru că tradițiile românești de MĂRȚIȘOR sunt atât de frumoase și pentru că nu vrem să le lăsăm să se stingă, ne-am gândit să continuăm proiectul de creație artistico – meșteșugărescă debutat în primăvara anului 2018, cu un eveniment organizat în Livezeni de către Asociația pentru Inovare Socială, împreună cu Primăria Livezeni și partenerii săi din proiectul “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”.
Astfel, în data de 6 martie 2020, vă invităm la Centrul Comunitar Integrat din Livezeni să participați la evenimentul “Primăvara în culori” ce are ca scop cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor legate de Sărbătoarea Mărțișorului. Vom pune accent pe cultivarea și valorificarea potențialului creator al copiilor prin confecționarea de mărțișoare, felicitări și diplome pentru “Super Mame” în cadrul unor ateliere meșteșugărești.
Îi vom provoca pe copii să se implice afectiv și efectiv în realizarea temei, folosind toate formele de activitate: învățarea, ingeniozitatea, jocul, munca și comunicarea. Dorim să le stimulăm creativitatea printr-un exercițiu liber de exprimare, prin stimularea gândirii critice și creative, prin cultivarea dragostei, prețuirii, respectului, afecțiunii și compasiunii pentru ființele dragi și pentru persoanele în vârstă sau cu probleme de sănătate.
Vor învăța de asemenea, despre Legenda Mărțișorului, Legenda Ghiocelului, despre Ziua Femeii și Ziua Mamei.
Pe tot parcursul derulării evenimentului se va face o evaluare, notând impresii despre munca și implicarea fiecărui copil. La final, un juriu va premia cele mai reușite și creative mărțișoare. Toate lucrările realizate de copiii participanți vor fi expuse pentru a le putea admira și a vă bucura.
Se vor acorda diplome tuturor participanților, iar munca lor va fi răsplătită prin servirea unui bufet suedez, dulce și gustos, ce dorim să aducă zâmbete senine pe fețele lor.
Pentru a completa și valorifica efortul depus în cadrul acestor ateliere, va fi organizată și o expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade și produse tradiționale, unde veți putea privi și aprecia munca, talentul și dăruirea artiștilor, rezultatul fiind promovarea culturii și tradițiilor românești.
Vor participa oficialități ale comunei Livezeni și, sperăm, un public cât mai numeros.
Evenimentul se încadrează în obiectivul general al proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” ce vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș. Acest obiectiv se realizează prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, adresate membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Vă invităm să vă bucurați de un început de primăvară muzical și colorat, în spiritul oamenilor din comunitatea Livezeni, județul Mureș.
Dăruiește un Mărțișor și primăvara va începe cu tine!
Pentru detalii contactează-ne la :
adresa de e-mail : contact@inovare-sociala.ro
tel : 0762 248 195
pagina web: www.vector-mures.ro
paginile de facebook:
– Asociaţia pentru inovare socială : www.facebook.com/responsabilitate.sociala.92
– VECTOR Mureş : www.facebook.com/Vector-Mures-632752320513874/
– Livezeni2020 : https://www.facebook.com/vectormures/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE