Home / Administratie / Proiecte europene de 50,2 milioane de lei la Luduș

Proiecte europene de 50,2 milioane de lei la Luduș

Distribuie

Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a prezentat, în urmă cu câteva zile, raportul de activitate al instituției pe anul anterior, 2019. Documentul se intitulează ”Raport privind starea economică, socială și de mediu a orașului Luduș – 2019”, are 68 de pagini și este disponibil pe pagina web a Primăriei orașului Luduș, www.ludus.ro.

Proiecte importante pentru comunitate

Potrivit edilului șef al orașului Luduș, așezare care la data de 31 decembrie 2019 avea 17.442 de locuitori, raportul ”nu este doar o însumare de date statistice, cifre și tabele” ci, odată ”decriptat”, va face dovada ”asigurării capacității administrației locale de a soluționa și gestiona necesități publice, în numele și în interesul cetățenilor.”

”Anul 2019 a fost anul în care administrația orașului Luduș a fost și de această dată promptă și a încercat fructificarea oportunităților de finanțare din fondurile europene, câștigând proiecte importante pentru dezvoltarea comunității locale. Pe tot parcursul anului 2019 ne-am desfășurat activitatea de reprezentanți ai administrației publice ținând cont de nevoile comunității locale cu care ne-am consultat în mod periodic, prin dezbateri publice, întâlniri cu locuitorii și dialog permanent cu sprijinul noilor tehnologii. Am ascultat nu doar propuneri și inițiative, ci și critici, încercând să le integrăm în proiectele noastre. Încercările și reușitele noastre sunt și rămân la aprecierea comunității, abordări noi sunt necesare atât pentru a rezolva problemele prezentului cât și pe cele ale viitorului, dar sunt convins că împreună, autoritățile și comunitatea locală, vom duce la bun sfârșit tot ceea ce am început și tot ceea ce vom mai începe”, a precizat Cristian Moldovan.

Raport contabil

În decursul anului 2019, Primăria orașului Luduș a efectuat cheltuieli totale în valoare de 30.631.595 de lei și a înregistrat venituri totale de 30.650.315 de lei, iar veniturile proprii ale bugetului local s-au realizat în procent de 85,21%, adică 17.982.868 de lei încasați față de 21.105.000 de lei prevăzuți.

Totodată, Cristian Moldovan a precizat că la finele anului 2019 ”gradul de colectare a veniturilor proprii, aferent grupelor de indicatori stabilite de Ministerul Finanțelor Publice, a fost de 94,53%, un rezultat pe care noi îl apreciem foarte bun, fiind în creștere față de anul 2018, care a fost 94,16%.”

50,2 milioane de lei, bani europeni

În ceea ce privește proiectele cu finanțare din fonduri europene derulate în decursul anului 2019 de Primăria orașului Luduș, acestea au o valoare totală de 50.222.644 de lei, după cum urmează: ”Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public” (în valoare de 20.015.452 de lei), ”Extinderea și echiparea structurii educaționale a Școlii Gimnaziale ”Ioan Vlăduțiu” (în valoare de 10.724.260 de lei), ”Modernizarea, amenajarea și dotarea Parcului Tineretului” (în valoare de 8.034.910 de lei), ”Construcția și echiparea infrastructurii pentru educația timpurie – creșă” (în valoare de 6.014.599 de lei) și ”Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din orașul Luduș” (în valoare de 5.433.423 de lei).

Investiții derulate în 2019:

– Modernizarea, amenajarea și dotarea Parcului Tineretului;

– Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din orașul Luduș: strada Independenței bl. 8 A, B, C, Bulevardul 1 Decembrie 1918 bl. 17 A, B, C, strada Garofiței bl. 3, 8, strada Bradului bl. 8, str. Lăcrămioarei bl. 2 A, B;

– Construcția și echiparea infrastructurii pentru educația timpurie (creșă);

– Extinderea și echiparea structurii educaționale a Școlii Gimnaziale ”Ioan Vlăduțiu”;

– Modernizarea și eficientizarea iluminatului public;

– Modernizarea, extinderea și echiparea Liceului Tehnologic nr. 1;

– Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură Luduș;

– Reconstrucția ecologică forestieră pe terenuri degradate în perimetrul de ameliorare Coasta lui Papuc;

– Reparații capitale la Căminul Cultural Gheja și Roșiori;

– Amenajări de parcări și de alei pietonale;

– Modernizare de străzi, aproximativ 9 kilometri, în cartierul Gheja – 18 străzi;

– Realizare de platforme subterane de colectare a deșeurilor municipale, pe strada Policlinicii.

Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.