Manifest politic pregătit de partidul condus de Teodor Meleșcanu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Manifest politic pregătit de partidul condus de Teodor Meleșcanu

Preşedintele interimar al Partidului Forţa Naţională (PFN), Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă, 7 martie, la Târgu-Mureş, că formaţiunea a pregătit un manifest politic pentru alegerile locale şi parlamentare, care s-ar putea finaliza săptămâna viitoare, în care se prevede, între altele, că agricultura trebuie să devină una ecologică.
Meleşcanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că acest document pentru alegerile locale şi parlamentare se va numi ”Manifestul politic al Partidului Forţa Naţională” şi este conceput de specialişti din mai multe domenii de activitate, în urma unei largi consultări cu membrii organizaţiei.
”Pentru noi punctele principale le reprezintă încurajarea capitalului românesc, apoi formarea cetăţenilor români pentru a fi o adevărată forţă la nivelul României şi la nivel internaţional. Noi pornim de la ideea că există două elemente fundamentale – capitalul şi munca. Capitalul trebuie să fie încurajat de autorităţi, iar oamenii care muncesc să beneficieze de două elemente: să fie sănătoşi pentru a putea munci şi să fie educaţi pentru a putea munci cu folos. Din punctul nostru de vedere aceasta este principala abordare pe care o avem. Pentru noi reindustrializarea României este una din temele fundamentale, cu sprijinirea şi promovarea capitalului românesc. Apoi trebuie să fie foarte clar faptul că agricultura este una din resursele fundamentale ale României – ideile pe care le avem se referă la o agricultură ecologică, combinată cu turismul rural, care vor aduce cetăţenilor români, în special micilor fermieri, posibilitatea de a trăi demni. Al treilea element – promovarea unei societăţi digitale, în care România să reuşească un salt înainte mult mai important decât prin mijloacele convenţionale”, a declarat Teodor Meleşcanu.
El a susţinut că Partidul Forţa Naţională este un partid ”patriotic” şi reprezintă o nouă modalitate de gândire a politicii – între zona politică şi zona societăţii civile.

”Obiectivul fundamental pe care îl avem este acela de a lupta pentru o Românie care să fie mult mai coerentă şi mai coezivă decât în aceste momente, indiferent de afinităţile politice ale unora sau altora, există probleme fundamentale pe care trebuie să le avem în vedere. Şi fără coeziunea tuturor cetăţenilor României nu vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus. Din partea noastră, propunerile pe care le avem se referă la creşterea coeziunii sociale în România, în al doilea rând – respectarea şi promovarea valorilor naţionale ca stat membru al Uniunii Europene şi în al treilea rând – de promovare şi sprijin al capitalului românesc şi societăţii româneşti”, a precizat Meleşcanu, care a spus că din manifest nu au fost omise probleme precum funcţionarea justiţiei, drepturile şi libertăţile cetăţeanului sau securitatea.
Teodor Meleşcanu s-a aflat timp de două zile în judeţul Mureş, alături de secretarul general al formaţiunii, Mircea Găinuşă, pentru o serie de întâlniri cu membrii Partidului Forţa Naţională. Potrivit lui Meleşcanu, în timpul vizitei sale a avut consultări şi cu liderul PSD Mureş, Vasile Gliga, pe marginea găsirii unor modalităţi de sprijin reciproc în alegerile locale.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE