Târgu-Mureș: Proiect imobiliar spectaculos propus pe strada Gheorghe Doja! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5378 Vizualizări

Târgu-Mureș: Proiect imobiliar spectaculos propus pe strada Gheorghe Doja!

Un nou proiect imobiliar a fost publicat, cu scopul de a fi dezbătut public, zilele trecute, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, www.tirgumures.ro. Planul Urbanistic Zonal pentru lucrarea ”Reconformare Zonă UTR ”CP3” în Zonă UTR ”CP3z” pentru construire spații multifuncționale de interes municipal și extramunicipal (birouri, spații de cazare, reprezentanțe de firme, servicii profesionale, locuințe colective, etc. pe strada Gheorghe Doja nr. 24, 26, 28, 30” are ca beneficiar societatea Triple Properties SRL Târgu-Mureș și a fost întocmit de o echipă de arhitecți ai SC Arhigraf SRL Târgu-Mureș.

Investiția, realizată pe 2.000 de metri pătrați

Conform documentului, amplasamentul studiat se situează în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, în zona centrală a oraşului, pe strada Gheorghe Doja nr. 24, 26, 28, 30, pe o suprafață totală de teren de 2.096,77 de metri pătrați (patru loturi), proprietatea SC Triple Properties SRL și are în vecinătate proprietăți private construite, cu funcțiuni diferite (comerț, servicii, locuire) și unități publice (Liceul Tehnologic ”Avram Iancu”, respectiv Direcția de Sănătate Publică Mureș).

”Amplasamentul face parte dintr-un șir de construcții particulare, începând din intersecția străzii Gheorghe Doja cu strada Rodnei. La colțul străzii Gheorghe Doja cu strada Lăpușna se găsește clădirea sediului Direcției de Sănătate Publică Mureș – strada Gheorghe Doja nr. 34 – clădire clasată în Lista monumentelor istorice cu cod LMI MS-II-m-B-15498 – la distanță de 63,4 de metri de zona studiată în prezentul PUZ. Pe frontul opus, la circa 26 de metri se găsesc clădirea Matricon, clasată în Lista monumentelor istorice cu cod LMI MS-II-m-B-15497, ca fiind ateliere pentru micii meseriași și clădirea Liceului Tehnologic „Avram Iancu”. Datorită intervențiilor succesive și necontrolate în decursul timpului, clădirea Matricon și-a pierdut practic caracterul, cu excepția frontului la stradă cu stil pronunțat de “Art Nouveau” (Secession). La limita laterală stânga, amplasamentul se învecinează cu fostul Dema – un complex de clădiri parter plus etaj cu spații comerciale și de prestări servicii. La limita posterioară a terenului, amplasamentul se învecinează cu clădiri de locuit care au acces din strada Rodnei”, se precizează în document.

Strada Gheorghe Doja, modernizată

În ceea ce privește circulaţia auto şi pietonală în zona studiată, autorii PUZ-ului au menționat că aceasta se realizează pe strada Gheorghe Doja, considerată arteră principală de circulație, stradă urbană de categoria tehnică a II-a, cu partea carosabilă de 14 metri, patru benzi de circulație și îmbrăcăminte definitivă din asfalt.

”Zona este caracterizată de un trafic intens, rezultat al deplasărilor spre marile centre comerciale existente în zonă şi circulației de tranzit şi penetraţie prin şi către municipiul Târgu-Mureş, pe relația Târgu-Mureș – Cluj Napoca. În planurile de dezvoltare ale orașului este prevăzută modernizarea străzii Gheorghe Doja prin următoarele propuneri: pe tronsonul Piața Victoriei – sensul giratoriu Budiului să aibă patru benzi de circulație cu lățime care variază de la 20 de metri la 14 metri – între DSP și Piața Gării, iar banda dedicată autobuzelor nu va fi separată, doar marcată distinct, mijloacele de transport în comun având prioritate de a circula pe banda respectivă în perioada orelor de vârf, între orele 7.00 – 9.00 și 14.00 – 17.00. Pe tronsonul Tudor Vladimirescu – Budiului, se va amenaja, la nivel cu trotuar, o bandă cu dublu sens dedicată cicliștilor, de la Gara CFR până în Piața Victoriei. Pe tronsonul sens giratoriu Budiului – Recoltei, drumul va avea patru benzi, două pe sens plus bandă pentru autobuze delimitată cu stâlpi, cu lățimea totală de 21 de metri”, se arată în documentul aflat în dezbatere publică.

Clădirile din perimetrul propus, demolate

În concluzie, autorii PUZ-ului propun ”demolarea clădirilor existente și înlocuirea lor cu clădiri corespunzătoare care să se integreze cu clădirile monument din vecinătate”.

”Realizarea investiţiei reglementată prin PUZ va avea un impact economic şi social pozitiv asupra zonei deoarece va stimula economia locală, va genera locuri noi de muncă şi venituri suplimentare la bugetele central şi local, provenite din taxele si impozitele aferente activităţilor desfăşurate. Potenţialul de dezvoltare a acestei zone în ceea ce priveşte diversificarea şi extinderea funcţiunilor este cu totul deosebit, având şansa să se înscrie în zona centrală ca o entitate bine definită şi coerentă”, se precizează în document.

Informații despre dezvoltatorul imobiliar

Potrivit www.listafirme.ro, principalul portal despre firmele din România, societatea Triple Properties SRL Târgu-Mureș s-a înființat în luna octombrie 2015, are ca obiect de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare propria sau închiriate”, este deținută de doi asociați persoane juridice, Ventrust Consulting SRL și Arhigraf SRL, și este administrată de arhitectul Octavian Lipovan.

La finalul exercițiului financiar 2018, firma a raportat o cifră de afaceri de 245.103 de lei, profit net de 96.280 de lei și un număr mediu de doi angajați.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE