Home / Sport / Trei prticipanți, trei medaliați. Podiumuri la Balcaniadă pentru atleții mureșeni
dav

Trei prticipanți, trei medaliați. Podiumuri la Balcaniadă pentru atleții mureșeni

Distribuie

Toți cei trei atleți veterani mureșeni care au participat la Campionatul Balcanic de atletism în sală de la Belgrad s-au întors acasă cu medalii.

La întrecerile desfășurate într-o atmosferă de sărbătoare au participiat numeroși competitori, unii cu rezultate remarcabile în perioada în care s-au aflat în activitate ca sportivi de performanță, vechi sau noi colegi. În competiția dedicată veteranilor s-au înregistrat multe rezultate valoroase, cu noi recorduri balcanice, naționale și personale.

Delagația României a fost reprezentată de sportivi renumiți, foști campioni mondiali, europeni, balcanici sau naționali. Printre aceștia s-au aflat și trei atleți veterani târgumureșeni, toți reușind să obțină rezultate bune în probele la care au luat startul, cu ștafetele României sau individuale. Cea mai valoroasă, medalia de aur a fost obținută cu ștafeta feminină de 4×200 metri, din care a făcut parte și Barabási Rozália. Mureșeanca reușise în probele individuale un loc 6 și un loc 5 la 60 și 200 m plat, dar și o medalie de argint, urcând pe treapta a doua a podiumului balcanic a categoriei +45 în proba de la 60 m garduri. „Mezina” atleților veterani mureșeni a fost așadar dublă medaliată la una dintre cele mai așteptate întreceri atletice dedicate veteranilor.

„Băieții”, medaliați și ei

O a doua medalie de argint pentru atleții mureșeni a obținut-o la categoria +55 ani masculin Böjte Attila. Acesta a cucerit-o tot în proba de ștafetă la 4×200 m, iar în probele individuale a reușit locul 5 la 60 m plat și locul 4 la triplusalt.

„Decanul” atleților mureșeni nu s-a întors nici el fără o medalie din Capitala Serbiei. Fülöp Ioan Csaba a fost chiar dublu medaliat, cu două locuri III în probele de aruncare a greutății și a discului la categoria +70 ani.

Cei trei mureșeni sunt evident mulțumiți de rezultatele obținute și, în ciuda posibilităților aproape improprii de pregătire pe plan local, cu ajutorul antrenorilor Baczó László și Szabó Ferenc speră să obțină rezultate cel puțin de aceeași valoare în cadrul următoarei ediții a Balcaniadei în aer liber, care se va disputa în toamna acestui an, în Albania.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.