Home / Administratie / Măsuri adoptate de Tribunalul Mureş pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Covid-19

Măsuri adoptate de Tribunalul Mureş pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Covid-19

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Mureş este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele aspecte:

Prin Hotărârea Colegiului de conducere al Tribunalului Mureş nr. 5 din 11 martie 2020 s-au adoptat şi implementat la nivelul acestei instanţe următoarele măsuri organizatorice menite să asigure evitarea aglomerărilor de persoane în incinta spaţiilor în care Tribunalul Mureş îşi desfăşoară activitatea în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19 raportat la Hotărârea Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191 din 10 martie 2020:

– Completurile de judecată vor dispune măsurile necesare pentru stabilirea de ore diferenţiate în scopul soluţionării cauzelor, ore alocate fiecărui dosar sau unui anumit număr de dosare, în funcţie de întinderea listei de şedinţă şi particularităţilor. La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă.

– Accesul în incinta instanţei va fi permis doar persoanelor care au calitatea de părţi ori participanţi în procesele aflate pe rol în ziua respectivă şi doar în intervalele orare menţionate pe listele de şedinţă, care vor fi afişate la loc vizibil la uşile principale de acces în cele două sedii provizorii ale Tribunalului Mureş.

– Completurile de judecată vor examina posibilitatea adoptării oricăror alte măsuri, cum ar fi amânarea soluţionării cauzelor, preschimbarea termenelor de judecată sau acordarea unor termene mai lungi.

– Completurile de judecată specializate în domeniul dreptului penal vor avea în vedere că participarea persoanelor private de libertate la termenele de judecată stabilite să aibă loc exclusiv prin videoconferinţă, în caz contrar cauzele urmând să fie amânate.

– Serviciul registratură al Tribunalului Mureş îşi va suspenda programul cu publicul până la data de  31 martie 2020, inclusiv, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, urmând ca transmiterea tuturor actelor de procedură să se realizeze exclusiv în formă electronică prin mail, fax ori prin utilizarea serviciilor poştale.

– Programul de lucru cu publicul la Serviciul arhivă al Tribunalului Mureş va fi limitat la o oră, în zilele de luni şi miercuri, în intervalul orar 11.00 – 12.00, exclusiv pentru ridicarea actelor procedurale ori a înscrisurilor solicitate;

– Studierea dosarelor se va putea face exclusiv prin accesarea aplicaţiei InfoDosar, în care se regăsesc toate documentele scanate.

– Se interzice accesul în sediile provizorii ale Tribunalului Mureş a persoanelor cu privire la care autorităţile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea acestora. Persoanele aflate în această situaţie, care sunt citate la Tribunalul Mureş, au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre această situaţie, în scris sau prin poştă electronică.

– Se interzice accesul în sediile provizorii ale Tribunalului Mureş a persoanelor care au călătorit, în ultimele 14 zile, într-una dintre zonele de risc, care au intrat în contact în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată/monitorizată pentru posibilă infecţie cauzată de COVID-19 şi care prezintă una sau mai multe dintre simptomele specifice  acestei boli.

(Comunicat de presă, Tribunalul Mureș)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliţiştii mureşeni efectuează perchiziţii într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 100.000 de lei

Astăzi, poliţiştii din Mureș efectuează 7 percheziții, în județul Mureș, într-un dosar penal de evaziune …