Tribunalul Specializat Mureș, măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 748 Vizualizări

Tribunalul Specializat Mureș, măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19

În contextul măsurilor necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu Coronavirusul COVID-19, Adunarea judecătorilor din cadrul Tribunalul Specializat Mureș a hotărât la data de 11 martie 2020 luarea următoarelor măsuri ce se vor aplica la Tribunalul Specializat Mureş în perioada 12 martie 2020 – 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire:

Se solicită avocaţilor, practicienilor în insolvenţă, părţilor, precum şi celorlalţi participanţi la judecată să nu se prezinte în instanţă, având la dispoziţie următoarele opţiuni:

  • în situaţia în care părţile doresc ca cererile lor să fie soluţionate, pot să solicite judecarea în lipsă şi să depună concluzii scrise în termenul de pronunţare;
  • în situaţia în care părţile consideră că prezenţa lor la judecarea cauzei este absolut necesară, au posibilitatea să solicite amânarea cauzei;
  • judecata cauzelor nu va fi suspendată în baza articolului 411, alineatul 1, punctul 2, din noul Cod de procedură civilă, dacă niciuna dintre părţi nu se înfăţişează la strigarea cauzei şi nu depune nicio cerere la dosar. În aceste situaţii, judecarea cauzelor va fi amânată pentru un termen ulterior datei de 31 martie 2020.

Vor fi luate măsuri pentru preschimbarea din oficiu a termenelor de judecată, în baza art. 230 din noul Cod de procedură civilă, părţile urmând să fie citate pentru noul termen de judecată.

Măsuri care vizează activitatea compartimentului de arhivă:

  • nu se va permite accesul publicului la Compartimentul arhivă, decât în zilele de luni şi miercuri, în intervalul orar 11-12 şi numai pentru ridicarea de acte (legalizări, certificate de grefă, copii de pe înscrisurile aflate în dosare, înscrisuri depuse la mapele de corespondenţă ale practicienilor în insolvenţă);
  • părţile au posibilitatea să urmărească măsurile dispuse în dosare în perioada indicată fie consultând Portalul instanţelor de judecată, fie accesând aplicaţia http://www.curteadeapelmures.ro/;
  • studiul dosarelor se va realiza prin intermediul aplicaţiei http://www.curteadeapelmures.ro/, cu excepţia cauzelor urgente, care pot fi studiate la arhiva instanţei (ordonanţe preşedinţiale, măsuri asigurătorii, mandat ad-hoc, cereri de suspendare a executării silite provizorii formulate în temeiul art. 450 din noul Cod de procedură civilă).

Măsuri care vizează activitatea compartimentului de registratură:

  • nu se va permite accesul publicului la Compartimentul registratură, toate cererile şi înscrisurile urmând să fie transmise instanţei exclusiv prin e-mail, la adresa tr-mures-comercial@ro, prin fax la numărul 0265-311.827 sau prin serviciile poştal ori de curierat, la adresa: Târgu Mureş, strada Bolyai, nr. 2, judeţul Mureş, cod poştal 540064.

(Comunicat de presă, Tribunalul Specializat Mureș)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE