Mureș: Recomandare importantă pentru firmele și instituțiile care au peste 99 de angajați! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6011 Vizualizări

Mureș: Recomandare importantă pentru firmele și instituțiile care au peste 99 de angajați!

Joi, 12 martie, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma ședinței a fost adoptată Hotărârea nr. 7, privind aprobarea unor măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu Coronavirus Covid – 19 pe teritoriul județului Mureș.

Potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș, principalele prevederi ale hotărârii sunt:

”Articolul 1 – La nivelul judeţului Mureş vor fi puse în aplicare măsurile cuprinse în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă nr. 7 din 11 martie 2020, după cum urmează:

(1) Se recomandă decalarea programului de lucru la entităţile private şi operatorii economici de pe raza judeţului Mureş cu un număr de peste 99 de angajaţi în cazul persoanelor care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomeraţie maximă, fie prin împărţirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programaţi pentru începerea şi terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră şi jumătate faţă de programul normal, în perioada 12-31 martie 2020 cu posibilitatea de prelungire.

(2) Se recomandă instituirea obligativităţii decalării programului personalului din instituţiile publice cu un număr de peste 99 de angajaţi, care utilizează transportul public în comun, în conformitate cu variantele menţionate mai sus. Măsura se aplică la nivelul judeţului Mureş, începând cu data de 12 martie 2020 până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. În funcţie de natura activităţii desfăşurate, instituţiile publice care nu pot aplica aceste reguli, vor identifica soluţii alternative pentru evitarea utilizării de către angajaţi a transportului public în comun în perioadele de aglomeraţie.

(3) Se vor restricţiona activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

(4) Se sistează activităţile cu public pentru muzee, până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

(5) Se recomandă suspendarea activităţilor didactice din învăţământul superior până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii şi utilizarea unor metode didactice alternative de învăţământ.

(6) La nevoie, structurile poliţiei şi jandarmeriei asigură măsurile de ordine publică şi însoţire necesare, inclusiv fluidizarea circulaţiei rutiere pe traseele de deplasare, cu ocazia transporturilor realizate pentru gestionarea tuturor situaţiilor ce vizează fenomenul Coronavirus.

(7) În caz de necesitate, structurile poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei locale desfăşoară măsuri de menţinere a ordinii publice în proximitatea locaţiilor unde sunt plasate persoane în carantină sau se realizează activităţi medicale specifice.

Articolul 2 – Primarii municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Mureş, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi conducătorii instituţiilor publice vor iniţia demersuri pentru popularizarea, prin orice mijloc de informare a măsurilor dispuse în România pentru protecţia populaţiei, a obligaţiilor şi restricţiilor care trebuie respectate de către persoanele care revin în ţară.

Articolul 3 – Se suspendă activitatea programelor afterschool, a cluburilor şcolare, a creşelor şi a altor activităţi extraşcolare pe raza judeţului Mureş în perioada în care sunt suspendate cursurile şcolare la nivel naţional.

Articolul 4 – Instituţiile publice şi autorităţile îşi vor organiza activitatea de relaţii cu publicul pentru evitarea aglomerărilor în spaţiile destinate programului cu publicul,  în săli, la ghişee ori la alte servicii publice comunitare.

Articolul 5 – De aducerea prezentei Hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și altor persoane responsabile răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE