Primarii mureșeni, sfătuiți să comunice corect, cu evitarea panicii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 545 Vizualizări

Primarii mureșeni, sfătuiți să comunice corect, cu evitarea panicii

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a întâlnit joi, 12 martie, în incinta Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, cu primari mureșeni, tema principală a discuției fiind măsurile de prevenție și combatere a infecției cu Coronavirusul Covid-19.

Au fost prezentate cele mai noi hotărâri luate la nivel central pe această temă, s-a răspuns întrebărilor legate de colaborarea primăriilor cu Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică Mureș, reprezentată de directorul instituției, dr. Iuliu Moldovan.

“Am ținut să purtăm o discuție deschisă cu toți primarii din județ deoarece era nevoie de clarificări atât în ceea ce privește normele și hotărârile de la nivel central și județean, cât și gestionarea comunicării cu persoanele autoizolate la domiciliu, respectiv restul populației. Am răspuns tuturor întrebărilor și am lansat un îndemn la calm, informare din surse oficiale și respectarea cu strictețe, fără excepții, a măsurilor impuse de această situație”, a declarat Mara Togănel.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului – Județul Mureș, printre cele mai importante mesaje transmise primarilor mureșeni se numără obligația de a comunica în mod corect, cu evitarea panicii, persoanelor fizice şi juridice, operatorilor economici şi instituţiilor subordonate, măsurile dispuse prin Ordine ale prefectului şi prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Primarii trebuie să ia măsuri de adaptare a transportului în comun pentru evitarea aglomerației și pentru dezinfecția interiorului acestora, să dispună operatorilor economici respectarea tuturor normelor de igienă și dezinfecție dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

”Se va analiza de către fiecare instituţie în parte ca la desfăşurarea activităţii să se aibă în vedere limitarea, respectiv programarea activităţii cu publicul”, se precizează într-un comunicat de presă.

Pentru orice probleme în legătură cu autoizolarea la domiciliu/ carantină/ spitalizare primarii vor contacta Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, la următoarele numere de telefon: 0265-261.152 – Serviciu de Permanenţă 24 ore din 24 ore, 0731-338.057 şi 0731-338.064 zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE