AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID – 19 Business
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 1708 Vizualizări

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID – 19

Azomureș contribuie financiar la achiziția de către autoritățile sanitare mureșene a unui echipament complet pentru efectuarea testelor de depistare a noilor cazuri de Coronavirus, a anunțat în această după-amiază Biroul de Presă al companiei. 

 

În urma apelului lansat de Spitalul Clinic Județean Mureș, Azomureș sprijină achiziția unui echipament complet de testare specific pentru COVID – 19. Aparatura urmează să fie folosită în paralel cu echipamentele existente în acest moment în clinici din alte orașe, va permite scurtarea timpului de diagnosticare și astfel va îmbunătăți rata de răspuns a autorităților.

„Am decis să ne alăturăm acestui demers fără nicio urmă de ezitare. Sunt conștient că traversăm o perioadă foarte dificilă, iar comunitatea târgumureșeană are nevoie acum de suport. Sistemul medical trebuie sprijinit în această perioadă, medicii și personalul sanitar fiind prima linie în această luptă. Și noi, la Azomureș, am luat o serie de măsuri suplimentare de siguranță și analizăm cu foarte multă atenție tot ceea ce se întâmplă”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș. 

Echipamentul achiziționat are circuit deschis (respectiv pot fi utilizați reactivi de la mai mulți producători pentru determinarea probelor) fapt foarte important în acest moment în care la nivel mondial cererea de astfel de reactivi este uriașă. De asemenea aparatura poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 – 8 ore. Aparatură similară există în laboratoare de cercetare, însă multe dintre ele nu pot prelucra decât un număr mic de probe, respectiv 1 probă într-o oră, la care se adaugă timpul de manipulare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE