Home / Religie / Bunicii comunității, omagiați în parohia Delenii

Bunicii comunității, omagiați în parohia Delenii

Distribuie

Proiectul „Bunicii comunității”, inițiat de parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni, și-a derulat cea de a doua ediție, prilej cu care au fost omagiate mamele și bunicile din parohia păstorită de părintele Silviu Jimborean. Primul moment s-a consumat sâmbătă, 7 martie, când un grup de copii însoțiți de părintele paroh Silviu Jimborean și educatoare Camelia Madac au vizitat vârstnicii din parohia Delenii. „Am făcut o vizită celor aflați pe patul de suferință, pentru a aduce un omagiu mamelor și bunicuțelor greu încercate, dar și pentru a le oferi, preț de câteva minute, ocazia de a-și abate gândurile de la necazurile și suferințele prin care trec, prin energia și starea de bine pe care cei mici le transmit într-un mod atât de plăcut și miraculos. Gazdele, cu lacrimi de emoție și de bucuria neuitării, au primit vizita plină de căldură a copiilor care cu mare entuziasm și dăruire le-au oferit mărțișoare, felicitări, câte o cutie de ciocolată, precum și „buchete” de cântece și poezii dedicate mamei, iar din partea noastră, bunicii au primit câte o floare, o carte cu Paraclisul Maicii Domnului și o iconiță cu Învierea Domnului”, a precizat părintele paroh Silviu Jimborean pentru www.reintregirea.ro.

Premierea mamelor „eroine”

Al doilea moment s-a derulat duminică, 8 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, cu o dublă festivitate de premiere, a câștigătorilor seminarului-concurs „Arborele genealogic al familiei mele” și a mamele „eroine” din parohie, care au minim trei copii. Un număr de 18 persoane au primit diplome de apreciere, mulțumire și recunoaștere pentru efortul și jertfa de a aduce pe lume și a educa în spiritul valorilor Ortodoxiei un număr mare de copii. De asemenea, toate doamnele și domnișoarele prezente la biserică au primit câte o floare, ca semn de mulțumire și felicitare pentru tot ceea ce fac pentru întreaga societate. „Inițiativa acestor activități aparține parohiei noastre și doamnei educatoare Camelia Madac și vizează, pe de o parte, omagierea mamelor și femeilor și recunoașterea eforturilor pe care acestea le fac constant pentru familie și pentru comunitate, iar pe de altă parte urmărește completarea educației formale a copiilor prin inserarea valorilor și normelor creștine, de a-i ajuta să crească frumos spre înălțimi, dar și de a cultiva în conștiința tinerei generații dragostea de a dărui, precum și tradiția de a-și prețui mamele și familia în general”, a precizat părintele Silviu Jimborean.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Moment aniversar pentru Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin

Distribuie Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin a marcat împlinirea a 28 de ani  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.