INFO. Recomandări oficiale pentru mureșenii aflați în autoizolare Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 950 Vizualizări

INFO. Recomandări oficiale pentru mureșenii aflați în autoizolare

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a prezentat luni, 16 martie, pe pagina de Facebook a instituției, principalele măsuri care trebuie luate de cetățenii aflați în autoizolare la domiciliu.

”Te afli în autoizolare la domiciliu? Iată ce măsuri de igienă individuală trebuie să respecți:

– Să eviți contactul apropiat cu celelalte persoane din locuință și, dacă este posibil, să te izolezi într-o cameră separată.
– Să NU primești vizitatori în perioada de autoizolare la domiciliu.
– Să te speli pe mâini cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde, ori de câte ori este necesar (după utilizarea toaletei, înaintea pregătirii mesei, etc).
– Să cureți și să dezinfectezi zilnic toate suprafețele pe care le atingi frecvent (ex: mese, clanțe, obiecte de mobilier, bateria/robinetele de la chiuveta, alte obiecte care pot fi atinse și de alte persoane).
– Să îți acoperi gura și nasul cu șervețel de unică folosință sau cu o țesătură atunci când strănuți sau tușești, sau să strănuți și să tușești în plica cotului. Batista se aruncă imediat la coșul de gunoi, în sac de plastic, după care se spală pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde.
– Să aerisești cât mai bine toate încăperile casei. Spațiile comune ale casei (bucătărie, baie) trebuie să fie bine aerisite!
– Să ții legătura zilnic cu medicul de familie și să-l informezi asupra evoluției tuturor membrilor familiei.
– Să suni la numărul unic de urgență 112 în cazul în care apare cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultăți la respirație, durere în gât – să îți acoperi nasul și gura cu o mască de protecție.”

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE