Dosar penal pentru un mureșean care a mințit că a intrat în contact cu o femeie cu Covid-19! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2390 Vizualizări

Dosar penal pentru un mureșean care a mințit că a intrat în contact cu o femeie cu Covid-19!

Bărbatul care a transportat-o cu maşina pe prima pacientă confirmată cu coronavirus din judeţul Mureş, o femeie de 70 de ani din comuna Cristeşti, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce ar fi minţit în timpul anchetei epidemiologice referitor la persoanele cu care pacienta a intrat în contact.
„În cursul zilei de 16 martie 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş a fost înregistrat un dosar, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de articolul 352 alineatul 1 C. penal. În fapt, la data de 10 martie 2020 organele de cercetare penală din cadrul IPJ Mureş, Secţia 4 Poliţie Rurală Ungheni s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la data de 8 martie 2020, în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de către DSP Mureş, privind situaţia numitei C.C., din comuna Cristeşti, judeţul Mureş, diagnosticată la acea dată cu infecţie Covid-19, fiind contactat telefonic de către organele poliţie, numitul B.I. din aceeaşi localitate, a comunicat informaţii false cu privire la locurile în care a transportat-o cu autoturismul pe sus-numită în perioada 4-5 martie 2020, cât şi cu privire la persoanele cu care cei doi au intrat în contact”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, într-un comunicat de presă.
Primul caz pozitiv confirmat în judeţul Mureş în urma testului pentru Coronavirus (Covid-19) s-a înregistrat în data de 8 martie, în cazul unei femei de 70 de ani, care s-a autoizolat la domiciliu în data de 6 martie, deşi a revenit din Italia cu două zile înainte.
Prefectura Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat după două zile că ancheta epidemiologică în cazul pacientei din judeţ, care a fost depistată pozitiv în urma testului pentru Coronavirus, a identificat cinci persoane care au intrat în contact direct şi indirect cu aceasta.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE