Reghin: Campanie pentru susținerea vârstnicilor singuri demarată de Gabriel Toncean Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1271 Vizualizări

Reghin: Campanie pentru susținerea vârstnicilor singuri demarată de Gabriel Toncean

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a iniţiat un program de furnizare la domiciliu a hranei şi medicamentelor pentru bătrânii singuri şi fără posibilităţi din municipiul Reghin, astfel încât aceştia să rămână izolaţi la domiciliu şi să nu se expună riscului de contactare a coronavirusului.
„Am creat un grup de voluntari pentru a asigura o permanenţă şi pentru a putea răspunde la solicitările respective. Am contactat mai multe firme de catering şi voluntarii, printre care mă număr şi eu, contribuie fiecare cu ce poate, în special cu alimentele pe care o să le furnizăm oamenilor. Avem o listă foarte lungă de persoane în vârstă şi asigurăm permanenţa la sediu pentru eventualele solicitări. Avem o listă cu oamenii care sunt într-o situaţie mai grea, care nu au pe nimeni şi, credeţi-mă, sunt foarte mulţi. Acum suntem deja peste 20 de voluntari. Ideea mi-a venit gândindu-mă că vin sărbătorile pascale, majoritatea acestor bătrâni nu îşi pot vedea copiii, nu au strictul necesar să pună pe masă şi atunci trebuie să ne gândim la ei. Sunt momente în care trebuie să strângem rândurile. E ca în sport, indiferent ce sport am făcut, până la urmă este tot un sport de echipă. Costurile în mare parte le voi acoperi eu, dar între timp s-au alăturat colegi care au firme de panificaţie, de producere a legumelor şi fructelor, de produse lactate, brânzeturi şi fiecare a promis că va dona ceea ce are”, a declarat, pentru Agerpres, Gabriel Toncean.
Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness s-a arătat plăcut surprins de faptul că imediat ce a lansat apelul online, mai mulţi oameni care au afaceri s-au oferit să contribuie pentru programul de ajutorare a bătrânilor şi protejarea lor de eventuale infecţii cu Covid-19.
„Toţi au răspuns prezent fără niciun interes”, a precizat Gabriel Toncean.
În mesajul său postat pe o pagină de socializare, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness făcea apel la locuitorii municipiului Reghin şi la autorităţile locale să se alăture ideii sale astfel încât bătrânii să fie protejaţi şi să ştie că cineva le poartă de grijă şi îi salută zilnic.
„Dragi reghineni, autorităţi locale, factori decidenţi, indiferent de coloratura politică, vă îndemn să vă alăturaţi eforturilor noastre de a-i sprijini în acest momente de grele încercări pe cei ce sunt neputincioşi în faţa pericolului, pe cei care sunt cel mai tare expuşi pandemiei. Ei trebuie să stea doar în casă iar noi să le furnizăm alimente, medicamente şi alte produce necesare traiului de peste zi. Celor ce nu-şi pot găti acasă, să mergem să le asigurăm masa zilnică prin sistem catering. Reghineni, ei sunt părinţii noştri, ne-au dat viaţă, ne-au crescut şi ne-au educat cu speranţa că vor face din noi oameni. Mulţi dintre ei sunt singuri, speriaţi şi fără speranţă. Fiţi solidari eforturilor noastre de a-i sprijini în aceste momente critice în care trebuie să stea în casele lor. Haideţi să îi sprijinim şi să le spunem zilnic, ‘Sărtut mâna, tatăl meu’ şi ‘Sărut mâna, mama mea'”, a arătat Gabriel Toncean în mesajul său.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE