FOTO: Acțiuni pentru stoparea coronavirusului, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1643 Vizualizări

FOTO: Acțiuni pentru stoparea coronavirusului, la Luduș

Deși în orașul Luduș nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri cu virusul Covid-19, Primăria orașului Luduș acționează în permanență, cu toate mijloacele de care dispune, pentru a opri „la barierele orașului” înaintarea virusului vinovat de producerea atâtor nenorociri. „Am demarat o acțiune de dezinfectare a parcurilor și străzilor, a zonelor intens circulate, cu o soluție pe bază de clor. În acest mod sprijinim demersul autorităților de luptă împotriva coronavirusului și pentru protejarea cetățenilor. Astăzi (19 martie – n.r.) acționăm în zonele intens circulate din oraș pentru dezinfectarea lor, iar în zilele următoare vom extinde acțiunea”, a declarat Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Colaborare strânsă

Programul de igienizare și dezinfectare a domeniului public se desfășoară printr-o colaborare benefică între Direcția „Drumuri, Intervenții, Zone Verzi” (DITZV) din cadrul Primăriei orașului și operatorul de salubrizare. Până acum s-au dezinfectat străzile, trotuarele, aleile pietonale, mobilierul stradal, locurile de joacă, parcurile, stațiile de autobuz, platformele subterane de colectare a deșeurilor, coșurile de gunoi și orice alte spații publice care sunt frecventate de cetățeni. La acțiunea la care au participat trei utilaje și patru echipe mobile s-au folosit 400 de litri de soluție de hipoclorit de sodiu în concentrație de 12,5% de clor activ, un dezinfectant recomandat ca eficient în combaterea virușilor și bacteriilor. „Acțiunea noastră se constituie ca un răspuns la solicitarea făcută de Primăria orașului Luduș. În zilele următoare vom acționa în funcție de comenzile pe care la vom primi de la Primărie. Sperăm ca soluția pe care o folosim și eforturile noastre să fie eficiente în lupta în care ne-am angrenat cu toată seriozitatea și răspunderea”, a declarat Liviu Popa, directorul „DITZV”.

Acum, ca răspuns concret la acțiunile inițiate de Primăria orașului, este necesar ca toți cetățenii să respecte indicațiile specialiștilor în legătură cu prevenirea răspândirii virusului. Pentru diminuarea pericolului de contaminare, este necesar să evităm aglomerațiile și circulația în locurile publice dacă nu este neapărată nevoie. Și, pentru binele colectivității, să evităm manifestările de panică.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE