Home / Administratie / FOTO: Măsuri pentru limitarea efectelor răspândirii Covid-19 în Sighișoara

FOTO: Măsuri pentru limitarea efectelor răspândirii Covid-19 în Sighișoara

În contextul evoluției răspândirii virusului Covid-19, Primăria municipiului Sighișoara prin operatorii de salubrizare și de utilități publice derulează o acțiune de igienizare și dezinfectare a domeniului public în municipiul Sighișoara.
”Astfel, vor fi dezinfectate străzile, aleile pietonale, mobilierul stradal, parcurile de joacă, stațiile de autobuz, platformele subterane de colectare a deseurilor, cosurile de gunoi si alte spații publice frecventate de cetățeni. Se vor utiliza substanțe pe bază de hipoclorit de sodiu, soluție 12,5% clor activ, acest dezinfectant fiind foarte eficient în combaterea virusurilor și bacteriilor. Pe această cale apelăm la responsabilitatea locuitorilor prin respectarea indicațiilor comunicate din surse oficiale cu privire la prevenirea răspândirii virusului Covid-19”, a transmis miercuri, 18 martie, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara.

Potrivit edilului șef al municipiului Sighișoara, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara, în baza Hotărârii nr. 2 din 16 martie 2020, a impus măsuri de dezinfectare a spațiilor publice, cum ar fi zona adiacentă unităților sanitare, școlilor, parcurilor, stațiilor de autobuz, stațiilor de taxi, intersecțiilor și pieței agro-alimentare cel puțin o dată pe zi, de către echipele societății Ecoserv Sig SRL.

”Efectuarea acțiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a străzilor, a aleilor pietonale, a mobilierului stradal, a platformelor subterane de colectare a deșeurilor, a pubelelor, a coșurilor de gunoi, de două ori pe zi, de către operatorul de salubritate SC Schuster Ecosal SRL”, a subliniat Ovidiu Mălăncrăvean.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Controale ale polițiștilor în stațiile de cale ferată și în trenuri

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis luni, 19 octombrie, prin intermediul unui comunicat de …