Home / Reviste / Ludus / FOTO: Viața cotidiană în timp de Covid-19 la Luduș

FOTO: Viața cotidiană în timp de Covid-19 la Luduș

Noul Coronavirus înaintează și cucerește noi teritorii și ființe omenești cărora le schimbă în mod dramatic existența cotidiană. Viața tihnită și intrată în banalitate până acum a fost detonată într-un mod în care nu credeam că este posibil.

Prea puțini oameni din cei care au trăit ororile și privațiunile ultimului război mondial mai sunt în viață în aceste zile, dar se pare că fiecărei generații i se rezervă un eveniment soldat cu urmări dramatice. Au fost războaiele mondiale, a fost așa numita revoluție din 1989, acum avem războiul cu un dușman nevăzut și perfid – Coronavirusul. Au trecut multe peste noi, ne-am conformat unor rigori impuse, neplăcute deranjante, dar necesare. Așa va fi și acum, vom învăța să respectăm prevederile noi și uneori aparent excesive, dar necesare ale dispozițiilor generate de o situație excepțională. Am trăit ani mulți despărțiți unii de alții de o cortină imaginară, dar palpabilă din punct de vedere ideologic și nu a fost bine. Acum vedem țări și oameni, uneori frați și alteori prieteni într-o lumină roșie sau galbenă, ceea ce înseamnă în realitate tot o despărțire. De prieteni, de rude, de oameni nevinovați care au fost prinși la un moment dat în culori diferite. Și, din nou nu este bine.

La Luduș, în aceste zile, am văzut o coadă disciplinată la un supermarket în timp ce la barul din vecinătate nu aștepta nimeni la intrare. Terasa de la Bologa nu era amenajată chiar dacă vremea frumoasă ar fi permis acest lucru. Acum așteaptă zile mai bune, din punct de vedere sanitar. Vedem la posturile TV diferiți specialiști, din ce în ce mai mulți, care spun că totul se va termina cu bine în curând. Desigur, dacă suntem responsabili și respectăm indicațiile medicilor și specialiștilor.

Ioan A. BORGOVAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centrul Comercial ”Transilvania”, devastat de un incendiu. Ce a declarat șeful ISU Mureș

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea, a declarat, …