Home / Sanatate / Mureș: Peste 300 de medici rezidenți pregătiți de mobilizare!

Mureș: Peste 300 de medici rezidenți pregătiți de mobilizare!

Distribuie

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat joi, 19 martie, situația medicilor rezidenți care pot fi mobilizați la nivelul județului Mureș, pe baza informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Mureș.
Potrivit sursei citate, numărul rezidenţilor în specialităţile medicină de urgenţă, boli infecţioase şi anestezie terapie intensivă, care în acest moment îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor medicale din Târgu-Mureş şi care pot fi incluşi în planificarea turelor/ gărzilor în cadrul secţiilor/ unităţilor este următorul: rezidenţi medicină de urgenţă: 50, rezidenţi boli infecţioase: 39 și rezidenţi anestezie terapie intensivă: 83.
Numărul rezidenţilor în specialităţile medicină de familie şi medicină internă din centrul universitar Târgu-Mureş, care, în funcţie de necesităţile existente, vor întrerupe stagiile de pregătire din toate secţiile unde sunt în prezent, pentru a putea fi repartizaţi la serviciul de ambulanţă judeţean, camere de gardă sau secţii spitaliceşti este: rezidenţi medicină de familie: 73 și ezidenţi medicină internă: 76.
”Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numărul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265-208.000 sau numerele Direcției de Sănătate Publică Mureș: 0265-261.152 (permanență) și mobil: 0731-338.057, 0731-338.064, în intervalul orar 8.00 – 20.00. De asemenea, numărul este destinat și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local”, se menționează în comunicat.

Alex TOTH

 

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.