Sângeorzeni întorși din străinătate trimiși în carantină! Apelul făcut de primarul Sófalvi Szabolcs Slider
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 6262 Vizualizări

Sângeorzeni întorși din străinătate trimiși în carantină! Apelul făcut de primarul Sófalvi Szabolcs

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Szabolcs, a scris vineri, 20 martie, pe pagina sa de Facebook, un apel important pentru comunitatea din Sângeorgiu de Mureș, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”Dați SHARE vă rog! 10 informații utile pentru SÂNGEORZENI:
OSZD meg kérlek! 10 fontos információ a MAROSSZENTGYÖRGYIEKNEK:
1. Aseară au fost ridicate și duse în carantină instituționalizată 8 persoane din comună, care au sosit în țară din Italia (zonă roșie), dar nu au fost trimise în carantină direct de la frontieră! De aceea se aflau mașinile SMURD, ale Poliției și Jandarmeriei în centrul comunei iar mai apoi pe diferite străzi.

2. În Sângeorgiu de Mureș nu avem nici un caz de infecție cu coronavirus, dar numărul acestora la nivel național e în continuă creștere!
3. În prezent, în Sângeorgiu de Mureș, sunt în izolare la domiciliu 70 de persoane care sunt și monitorizate de către reprezentanții Poliției cu sprijinul Poliției Locale și al Jandarmeriei
4. Toate persoanele care au sosit din zonele ”galbene” trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile la domiciliu! În cazul în care cunoașteți persoane care au sosit din zonele galbene (sau roșii) și nu se află la domiciliu, să sunați de îndată la numărul Postului de Poliție din Sâng. de Mureș: 0720-444.502. Atașată harta cu țările ”roșii și galbene”.
5. Sunt multe persoane (inclusiv copii) dintre cele care se află în izolare la domiciliu, care au o situație materială precară. În aceste cazuri, angajații Primăriei au început, de mai multe zile să le asigure hrană, apă, medicamente care sunt absolut necesare pentru perioada de 14 zile. Toți angajații suntem expuși la infectare, dar în aceste săptămâni trebuie să fim pe baricade!
6. Zi și noapte trebuie să monitorizăm și să actualizăm listele cu persoanele care au nevoie de ajutor, listele cu persoanele care se află sau ajung zilnic în izolare, să ținem legătura în permanență cu Direcția de Sănătate Publică, Medici de familie, Prefectură și cu Poliția, în această acțiune fiind necesară implicarea în ture a tuturor angajaților!
7. Vă rugăm ca în această perioadă să veniți la Primărie doar dacă aveți probleme foarte urgente de rezolvat, pe de-o parte pentru a lăsa angajații să se ocupe de situația de criză, pe de altă parte să nu vă expuneți la contaminare!
8. Vă rugăm pentru probleme administrative să ne apelați la numerele de telefon: 0265-318.026 sau 0726-329.513 sau prin e-mail: singmures@cjmures.ro sau info@singeorgiudemures.eu.
9. Să evitați deplasările inutile iar vârstnicilor să le comunicați să nu iasă deloc din case pentru că sunt cei mai expuși! Rudele, vecinii să îi sprijine în cumpărături etc. Dacă aveți cunoștințe de persoane în vârstă care nu au aparținători și au nevoie de ceva, să ne sunați la Primărie la numărul de telefon: 0726-329.513 sau al Poliției Locale: 0799-400.060
10. Să ne sprijiniți pe noi, care suntem mai expuși în aceste zile (Primărie, Poliție, Jandarmerie, Medici, Asistenți medicali, DSP, și alte instituții) cu multe RUGĂCIUNI!

DUMNEZEU SĂ NE AIBĂ ÎN PAZĂ!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Intorsin din zona rosie ,galbena,…cine sunt astia care se intorc ,niste gunoaie care se plimba prin magazine si strazi , curve ,pesti,cersetori etc.Ia mai dai in mă-sa de lepre.Atata prostie mai rar…

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE