Home / Business / Covid-19. Măsuri anunțate de BNR!

Covid-19. Măsuri anunțate de BNR!

Distribuie

Reprezentanții Băncii Naționale a României – Sucursala Mureș au remis redacției cotidianului Zi de Zi un comunicat de presă pe tema măsurilor întreprinse de BNR pentru limitarea efectelor negative ale pandemiei de Covid-19.
”În contextul evenimentelor recente cauzate de noul coronavirus 2019 (Covid-19), Banca Națională a României (BNR) a întreprins un set de măsuri pentru a sprijini eforturile autorităților publice și ale sistemului bancar de a limita efectele crizei asupra economiei naționale.
În primul rând, BNR a luat toate măsurile necesare pentru a asigura, în continuare, buna funcționare a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare, indiferent de evoluția situației cauzate de pandemie.
De asemenea, BNR monitorizează și analizează permanent evoluțiile interne și internaționale, precum și impactul pandemiei de Covid-19 asupra piețelor financiare și economiei naționale, fiind pregătită să asigure stabilitatea necesară în condițiile date, precum și lichiditatea sistemului bancar, pentru buna funcționare a finanțelor publice și a economiei reale. Finanțarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiții, etc.) este prioritară. În cazul unei cereri crescute din partea populației, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate. Clienții bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor, indiferent că aleg să retragă sume de la ATM-uri, să opereze tranzacții bancare sau, dacă este necesar, să se deplaseze la sucursalele și agențiile băncilor.
Pentru a evita, totuși, contactul fizic direct și deplasările care nu sunt urgente, BNR recomandă efectuarea operațiunilor bancare, pe cât posibil, prin intermediul mijloacelor moderne de plată disponibile, precum cardurile sau plățile online. În această perioadă, cele mai multe instituții financiare au luat mai multe decizii pentru a proteja sănătatea clienților și a angajaților, asigurând în același timp continuitatea operațională a activității. Aceste măsuri sunt în concordanță cu indicațiile autorităților publice de a respecta distanțarea socială și izolarea preventivă, ținând cont de circumstanțele actuale excepționale.
BNR acționează și susține în totalitate demersurile sistemului bancar, de sprijinire a persoanelor fizice și companiilor afectate de criză, prin modalități adecvate, de la caz la caz, de ușurare a ratelor la creditele în curs și de facilitare a accesului la noi linii de finanțare. BNR pregătește modificări adecvate ale regulamentelor bancare prudențiale, în concordanță cu recomandările europene și internaționale pentru această perioadă, urmărind, totodată, și menținerea în limite acceptabile a bonității instituțiilor financiare și a clienților nebancari (companii și populație).”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

ChatVolt, asistent virtual lansat de Distribuție Energie Electrică România

Distribuie Distribuție Energie Electrică România, lider național în distribuția de energie electrică a lansat vineri, …

1 comentariu

  1. SINGURA MĂSURĂ BUNĂ AR FI FOST INGHEȚAREA CURSULUI VALUTAR DIN MOMENTUL DECLARĂRII PANDEMIEI TIMP DE 6 LUNI…DAR DIN PĂCATE TOT SISTEMUL BANCAR ESTE PROTEJAT. NU REUȘIM SĂ VEDEM EXEMPLE ALE ALTOR ȚĂRI CARE IN ACESTE MOMENTE PROTEJEAZĂ PROPRII CETĂȚENI NU BĂNCILE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.