Rectificare de buget la Reghin. Suplimentări de fonduri  pentru CPU și măsuri anti-coronavirus Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Rectificare de buget la Reghin. Suplimentări de fonduri pentru CPU și măsuri anti-coronavirus

Consilierii reghineni au fost convocați vineri, 20 martie în ședință extraordinară organizată sub forma unei videoconferințe, prilej cu care au aprobată rectificarea Bugetului general al Municipiului  Reghin pe anul 2020, demers necesar ca urmare  a măsurilor  de combatere a epidemiei Coronavirusului ce se impun la nivelul municipiului Reghin.

Potrivit inițiatorilor proiectului, rectificarea bugetară are la bază asigurarea fondurilor necesare punerii în aplicare a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Reghin privind unele măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu noul Coronavirus CODID-19 pe teritoriul Municipiului Reghin, asigurarea fondurilor necesare privind Spitalul Municipal, funcționării noului Centru de primiri urgențe (CPU),  asigurarea fondurilor la investițiile ce urmează a fi demarate în viitorul apropiat precum și pentru asigurarea fondurilor necesare pentru reparații la instituțiile de învățământ.

Rectificarea bugetului Municipiului Reghin pe anul 2020 supusă spre aprobare de către consilieri  vineri, 20 martie, are la bază creșterea unor venituri și cheltuieli și utilizarea parțială a fondului de rezervă  pentru cheltuieli urgente și neprevăzute inițial în buget, pentru asigurarea fondurilor solicitate prin dresele depuse, de către solicitanți.

Consilierii au aprobat  suplimentarea bugetul municipiului Reghin pe anul 2020 cu suma de 238.000 lei. La secțiunea ”Cheltuieli”, capitolul  ”Autorități publice”, bugetul a fost suplimentat cu 6.000 lei , sumă necesară pentru achiziția unui ”Sistem videoconferință”, iar la capitolul ”Alte servicii publice generale”, s-a aprobat o diminaurea fondului de rezervă cu suma de 87.000 lei ,  80.000 lei pentru cheltuieli urgente cu prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19, respectiv 7.000 lei, cheltuieli cu repararea urgentă a centralei termice la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2.

La capitolul ”Ordine publică și siguranță națională”, consilierii au aprobat o suplimentare de  80.000 lei , din care 58.000 lei, cheltuieli cu sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare voluntară la domiciliu sau carantină, respectiv  22.000 lei, cheltuieli cu achiziția de măști și mănuși de unică folosință pentru prevenirea contaminării personalului care vine în contact direct cu contribuabilul.

La ”Învățământ”, bugetul  fost suplimentat cu suma de 7.000 lei, cheltuieli pentru reparații la grădinițele din oraș, iar la ”Sănătate”, bugetul a fost suplimentat , la secțiune de funcționare,  cu suma de 100.000 lei pentru Spitalul Municipal Reghin,  din care 68.000 lei necesari pentru dotarea cu mobilier, monitoare și imprimante a Centrului de Primiri Urgențe (CPU) , respectiv 32.000 lei pentru realizarea rețelei intranet. În ce privește secțiuneade dezvoltare, bugetul a fost  suplimentat cu suma de 132.000 lei, din care 122.000 lei , necesarul pentru tărgi, 7.000 lei pentru calculatoare și 3.000 lei pentru ”licențe” , sume ce intră tot la dotarea Centrului de Primiri Urgențe (CPU).

407 de posturi  la Spitalul Municipal Reghin

În cadru ședinței de vineri, 20 martie, consilierii au mai aprobat inființarea Cabinetului de gastroenterologie în structura Spitalului Municipal ”Dr.Eugen Nicoară” Reghin precum și Statuli de Funcții al instituției . În noile condiții , statul de funcții însumează un număr de 407 de posturi  la Spitalul Municipal Reghin, față de 401 existente în statul de funcții vechi, din care 52 de medici specialiști.  Ca urmare a inființării Cabinetului de gastroenterologie, statul de funcții s-a îmbogățit cu un post de medic specialist și un post de asistent medical, restul suplimentărilor fiind înregistrate la CPU (2 posturi de asistent medical generalist) și 2 posturi de telefonist, ca urmare a reînființării centralei telefonice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE