Home / Social /  Pădurea și Biodiversitatea, prea prețioase ca să le pierdem!
Credit foto: Alin Zaharie

 Pădurea și Biodiversitatea, prea prețioase ca să le pierdem!

Ziua de sâmbătă, 21 martie 2020 a fost marcată de Ziua Internațională a Pădurilor, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu opt ani pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.
Tema din acest an a fost  ”Pădurea și Biodiversitatea”, sub sloganul ”Prea prețioase ca să le pierdem!”, ONU subliniind importanța diversității biologice a planetei și protejarea acesteia printr-un management sustenabil al pădurilor și reîmpăduriri.

Pădurile asigură adăpostul, la nivel mondial, pentru 80% din biodiversitatea terestră.

O treime din suprafața terestră a planetei este acoperită cu păduri, acestea având un rol important de protecție, dar și un rol economic și social. Pădurile stochează emisiile de dioxid de carbon și atenuează impactul încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa.

La nivel global, peste un miliard de oameni depind de existența pădurilor.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare  păduri de stat, din care 80% sunt certificate la nivel internațional, și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de aproape 850 de mii de hectare.

În ultimii ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 23.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO. De asemenea, Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.

Sursa: FAO.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărbătoarea Adventului, în prezentarea Muzeului Etnografic ”Anton Badea”

Seria sărbătorilor de iarnă începe cu prima zi de Advent, astfel încât din noiembrie încep …