Home / Agricultura / Vești bune pentru fermierii români: 100.000 euro ajutoare de stat plus 20.000 euro ajutoare de minimis

Vești bune pentru fermierii români: 100.000 euro ajutoare de stat plus 20.000 euro ajutoare de minimis

Distribuie

Răspândirea noului Coronavirus COVID-19  a determinat oficialii Uniunii Europene să găsească anumire soluții, inclusiv pentru sectorul agricol. În acest sens,  Comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a anunțat faptul că oferă fermierilor europeni și implicit și fermierilor români, ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro, după cum afirmă europarlamentarul român Daniel Buda pe pagina sa de Facebook. „În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, apreciez această decizie ca fiind mai mult decât necesară. În același timp, statele membre trebuie să găsească pârghii pentru ca sectorul agricol să își păstreze capacitatea de a furniza hrana la prețuri accesibile. În aceste vremuri dificile, când fiecare dintre noi trebuie să reducă la minimum contactul social, este foarte important ca fermierii să fie încrezători în capacitatea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, care a demonstrat și în ultimele zile, prin deciziile luate, că este aproape de sectorul economic”, a precizat Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Potrivit acestuia, România are capacitatea de a produce necesarul intern, subliniind totodată importanța consumului de produse românești din partea populației României.

„România în mod cert are capacitatea de a produce alimente necesare pentru a-și hrăni populația dar, în același timp, populația trebuie să se orienteze să consume produse românești ceea ce, în mod direct, înseamnă un sprijin acordat sectorului agricol din România. În calitate de europarlamentar, îi asigur pe fermierii din România și din Uniunea Europeană că Parlamentul European, Comisia Europeană și Guvernul României, au pârghiile și mecanismele necesare de a preveni o criză alimentară”, a  spus europarlamentarul Daniel Buda.

 

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.