Cum să faceți cumpărăturile în siguranță. Ghid pentru mersul la cumpărături elaborat de DSU Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2700 Vizualizări

Cum să faceți cumpărăturile în siguranță. Ghid pentru mersul la cumpărături elaborat de DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a elaborat un ghid de măsuri pentru mersul la cumpărături, unde sunt specificate măsurile ce trebuiesc luate înainte, în timpul și după efectuarea cumpărăturilor, în contextul măsurilor luate de către autorități împotriva răspândirii cu noul coronavirus COVID-19.

Pregătirea cumpărăturilor

Așadar, înainte de a merge la cumpărături trebuiesc respectate în primul rând măsurile generale de protecție (Spălați des mâinile; Dezinfectați suprafețele din preajmă; Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura; Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare; Evitați persoanele bolnave; Masca de protecție: doar dacă sunteți bolnav sau în apropierea celor bolnavi; Animalele de companie nu sunt un pericol;Luați medicamente doar la recomandarea medicului). Urmează apoi pregătirea listei lucrurilor de cumpărat, pentru a evita petrecerea unui timp îndelungat în supermarket. În drum spre cumpărături, trebuiesc evitate orele de vârf (dimineață/seară) și mijloacele de transport în comun agglomerate. Nu în ultimul rând, trebuie să vă asigurați că aveți la dumneavoastră: pachet de șervețele de unică folosință, gel dezinfectant (alternativ, mănuși), iar lângă ușa de la intrare să aveți dezinfectant și șervețele de unică folosință pentru când veți reveni de la cumpărături.

Reguli în timpul cumpărăturilor

În timpul efectuării cumpărăturilor, nu atingeți cărucioarele direct cu mâna, dacă în prealabil nu ați dezinfectat suprafața și mâna sau dacă nu purtați mănuși, păstrați o distanță de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și persoanele din apropiere (ideal, 2 metri), și nu vă îmbulziți și evitați mulțimile de oameni adunate pe același raion, ci așteptați eliberarea acestuia. Când ajungeți la casele de marcat, păstrați cel puțin 1 metru distanță (estimat un cărucior) între dumneavoastră și persoanele din fața și din spatele dumneavostră.

Este recomandat să evitați plata cu bancnote și optați pentru plata prin card bancar sau telefon; dacă, totuși, sunteți nevoiți să achitați cash și primiți rest bancnote, asigurați-vă că va dezinfectați pe mâini imediat după ce ați efectuat plata,și nu în ultimul rând, evitați apropierea telefonului mobil de față sau ureche.

Ce trebuie să faceți după efectuarea cumpărăturilor

La întoarcere de la cumpărături, folosiți dezinfectantul (sau alcoolul sanitar / spirt) și șervețelele pregătite înainte de plecare pentru a vă dezinfecta mâinile, mânerul ușii, telefonul mobil, cheile imediat după închiderea ușii. NU duceți cumpărăturile/plasele în bucătărie/la locul lor (le puteți lăsa la intrare). Înainte de așezarea produselor la locul lor în casă, dezinfectați suprafața acestora cu un șervețel și dezinfectant (sau alcool sanitar/spirt). Pe legume și fructe NU se pulverizează cu substanțe – spălați-le foarte bine. De asemenea, cu un șervețel îmbibat în dezinfectant (sau alcool sanitar / spirt), curățați, după caz, exteriorul genții/rucsacului purtat(e) la cumpărături, exteriorul portofelului folosit sau/și cardurile bancare.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE