IMPORTANT! Situația actualizată a infecțiilor cu Covid-19 în Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5842 Vizualizări

IMPORTANT! Situația actualizată a infecțiilor cu Covid-19 în Mureș!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remis luni, 23 martie, următorul comunicat de presă:

”În județul Mureș, la data de 23 martie, ora 13.00, se înregistrează 2120 persoane autoizolate la domiciliu și 67 de persoane aflate în spațiile de carantină. 20 persoane și-au încheiat perioada de autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore. De asemenea, 20 persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, 352 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat 271 de misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1579 de persoane şi 177 de societăţi comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activităţii. Ca urmare a verificărilor efectuate, 4 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 10.200 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii izolării.

Poliţiştii mureşeni acţionează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică. Suntem prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii. Totodată, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş acţionează pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă, prin verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu, a societăţilor comerciale, pentru fluidizarea traficului şi însoţirea autovehiculelor care tranzitează judeţul Mureş cu persoane care revin din afara graniţelor. Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi, foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

Vă reamintim că astăzi, 23 martie, începând cu ora 22.00, conform Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020 se va restricționa circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei. În intervalul orar 22.00- 6.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei. Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

În perioada 20-22.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș a efectuat controale la 7 unități publice de tip “market”. Au fost aplicate 5 amenzi în valoare de 16.600 lei pentru că nu au fost luate măsurile de limitare a răspândirii Covid-19.

Ieri, 22.03.2020, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Budapesta. Din numărul total de 39 de pasageri, 29 au intrat în autoizolare la domiciliu. În cursa de la Memmingen au fost îmbarcați 109 pasageri. Dintre aceștia, 104 pasageri au intrat în autoizolare la domiciliu, iar 5 persoane în spațiile de carantină din județul Mureș. De asemenea, toți cei 96 de pasageri ai cursei de la Dortmund au intrat în autoizolare la domiciliu.

Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numerele Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265 208 000 / 0265 233 652 sau numerele DSP Mureș: 0265 261152 (permanență) și mobil: 0731 338 057, 0731 338 064 (în intervalul orar 8-20).

De asemenea, numerele sunt destinate și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE