Noi măsuri anticoronavirus la Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1488 Vizualizări

Noi măsuri anticoronavirus la Sighișoara

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara convocat joi, 19 martie, a analizat situația și a stabilit noi măsuri la nivel local, referitoare la gestionarea situațiilor de urgență în contextul riscului de răspândire a infecției cu Covid-19, în urma instituirii Stării de urgență pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara, în cadrul ședinței au fost luate următoarele măsuri:

– S-a stabilit impunerea unor măsuri privind intensificarea acțiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a domeniului public din municipiul Sighișoara, în zona farmaciilor, instituțiilor publice, lăcașurilor de cult (în fiecare zi de duminică, dimineața), de către operatorii de salubrizare și de utilități publice.

– Pentru persoanele izolate la domiciliu pe raza municipiului Sighișoara, care se află în evidență și monitorizare de Direcția de Sănătate Publică Mureș, au fost alocate sume necesare în vederea asigurării hranei zilnice.

– S-a luat măsura închiderii parcului și a locului de joacă de pe strada Crizantemelor, pe perioadă nedeterminată.

– Operatorii privați de transport care asigură transportul persoanelor la locul de muncă, respectiv la agenții economici de pe raza municipiului Sighișoara au obligația de a dezinfecta autovehiculele de transport.

– Operațiunile de dezinfecție a autovehiculelor de transport se vor efectua de 3 ori pe zi sau de fiecare dată când se impun aceste măsuri. Se vor utiliza exclusiv substanțele dezinfectante care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, aprobat de Ministerul Sănătății. Șoferii sunt obligați să dețină și să completeze graficul care va cuprinde numele, prenumele și semnătura persoanei care a realiat dezinfecția, data, ora, tipul de dezinfectant folosit și concentrația acestuia.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE