Home / Slider / Preotul Constantin Necula: ”Este momentul să fim uniți, aproape, dar stând departe unii de alții!”

Preotul Constantin Necula: ”Este momentul să fim uniți, aproape, dar stând departe unii de alții!”

Distribuie

Preotul Constantin Necula crede că este momentul să fim ascultători, să avem răbdare şi mai ales să fim uniţi, „aproape, dar stând departe unii de alţii”, în aceste zile în care autorităţile recomandă populaţiei să stea acasă, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.
„În 22 martie, la ora 22,00, s-a activat încă unul din conţinuturile stării de urgenţă pentru România. Foişorul de Foc al Bisericii îşi restrânge aria de participare umană, dar rămâne la îndemâna pastorală a oamenilor. Efortul slujirii va fi şi mai atent construit, pentru că situaţiile speciale ne cer atitudini speciale. E momentul să înţelegem exerciţiul ascultării şi al răbdării. Să facem din spaţiile noastre de locuit locuri în care să intre cu bucurie Domnul Hristos”, a declarat luni, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.
Potrivit părintelui Necula, „pandemia de COVID-19 este dublată de o pandemie de frică şi de teamă de sărăcire economică”.
„Am primit un mesaj de la un cetăţean care îmi spune că în astfel de crize Biserica ar trebui să tacă pentru că Dumnezeu ‘nu e plauzibil’ – e drept că el a scris Dumnezeu cu … minusculă. Ce ne dovedesc nouă zilele acestea este că Dumnezeu este una dintre cele mai plauzibile persoane în care se vădeşte soluţia încurajării şi menţinerii în parametrii vitali ai curajului nostru. Pandemia de COVID-19 e dublată de o pandemie de frică şi de teamă de sărăcire economică. Cine altcineva ar putea menţine ridicată încrederea dacă nu izvorul credinţei? De unde să ne hrănim iubirea? Pentru că iubirea nu poate fi impusă cu forţa ori prin lege. Poate că greşim ca oameni ai Bisericii. În situaţia de faţă creştem cu celelalte instituţii, descoperind care sunt limitele intervenţiei pastorale fără a face abstracţie de cultura şi pedagogia socială care vine de 2.000 de ani în experienţa Bisericii”, a adăugat preotul Constantin Necula.
Necula îi îndeamnă pe români să fie uniţi în aceste momente, dar păstrând distanţa fizică unii de alţii, pentru a putea să se protejeze de noul coronavirus.
„E momentul să fim uniţi. Aproape, dar stând departe unii de alţii. În ajutor, dar fără să jenăm pe cei care ştiu care este locul lor în anvelopa de urgenţă a momentului. Cred, personal, că putem dărui liniştea de care avem nevoie să lucrăm cu luciditate pentru ziua de mâine şi de poimâine a României. Altfel spus, igienă trupească şi curăţire sufletească. Efort în efortul României ce-şi caută ritmul de ieşire din criză şi boală. Efort de aşezare în funcţionalitatea socială din care am gustat atât de puţin în ultimii ani. Poate că aceia care nu cred pot face abstracţie de Dumnezeu şi le-o fi greu. Pentru ceilalţi, crescuţi în credinţă, ne este mai uşor de urcat pe culmile disperării de acum sub ocrotirea Lui. Suntem datori unii altora cu susţinerea. Îngăduiţi creştinilor să vă pomenească în dragostea lui Dumnezeu”, a mai spus preotul.
Constantin Necula s-a rugat, luni dimineaţa, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde nu a fost permis accesul credincioşilor, respectându-se deciziile luate de autorităţi şi îndemnul făcut, încă de duminică, de Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. Rugăciunea de dimineaţă din Catedrala Mitropolitană a fost transmisă live pe pagina de Facebook a bisericii din Sibiu.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.