Cum să cureți corect frigiderul Diverse
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Cum să cureți corect frigiderul

Unele perioade ale anului, precum sărbătorile, tind să creeze cerințe speciale pentru frigiderele noastre: alimente suplimentare, mese care necesită preparare pe mai multe zile, resturi care ocupă spațiu – toate alături de cratițele și caserolele de zi cu zi.

Acela este un moment minunat pentru a oferi frigiderului dvs. o curățenie foarte bună și profundă.

Desigur, această nevoie de curățare profundă nu va avea loc numai după sărbători, ci și înainte și de fiecare dată când plănuiți o masă festivă sau pur și simplu s-au acumulat prea multe resturi. Această curățare ar trebui să aibă loc undeva la fiecare 3-6 luni.

Este o idee bună să faceți curățarea profundă a frigiderului înainte de cumpărăturile săptămânale, când oricum va fi mai puțină mâncare în frigider.

Indiferent când întreprindeți această corvoadă, iată modul corect de a o duce la bun sfârșit.

Pregătirea

Curățarea frigiderului, deși poate părea o sarcină grea, mirositoare, adesea grăbită, nu necesită o mulțime de produse specializate. Totuși, ar trebui să adunați câteva articole care să vă ajute la eficientizarea procesului. Iată câteva dintre lucrurile de care ați putea avea nevoie pentru curățarea unui frigider Arctic:

• Saci de gunoi
• Mănuși de cauciuc sau de unică folosință
• Un cooler
• Soluție de curățare
• Bureți, cârpe sau prosoape de hârtie
• Lavete din microfibră

Începeți prin a scoate totul. Da, totul.

Veți fi tentat să lăsați în urmă anumite lucruri în numele economisirii timpului („pot curăța în jurul acelei cutii”). Rezista acestei ispite! Înlăturarea tuturor lucrurilor va fi mult mai simplă decât să încercați să curățați în jurul lor.

În plus, odată ce scoateți totul din frigider, va fi mai ușor să țineți cont de ceea ce rămâne și ce va fi aruncat pentru că puteți întoarce un ochi mai critic spre, să zicem, colecția voastră robustă de gemuri, când vor ieși din mediul lor natal.

Această directivă include, de asemenea, scoaterea oricăror rafturi, sertare sau inserții pentru uși.

Urmăriți cu atenție compartimentele speciale. Unele modele de frigider Arctic, de exemplu, dețin funcția Fresh Max 0°C, un compartiment special cu temperatura apropiata de 0°C. Acest compartiment păstrează și asigură condițiile optime a alimentelor perisabile, precum carne sau lactate și e foarte important să fie curățat în mod regulat.

Inventariați produsele alimentare

Bacteriile se pot înmulți rapid la temperatura camerei, așa că puneți produse lactate, carne și alte alimente care trebuie păstrate la frigider undeva la rece. Așadar, transferați articole extrem de perisabile, cum ar fi laptele, puiul sau carnea de porc crude într-un cooler sau la congelator, pe durata eforturilor de curățare a frigiderului (nu uitați să verificați dacă aceste produse s-au stricat). Apoi, puneți deoparte sticlele, borcanele și altele asemenea, trecând în revistă mâncarea pentru a elimina lucruri mucegăite sau nefolosite care ar trebui să intre în coșul de gunoi.

În cele din urmă, luați pe rând resturile rămase. Acest pas poate fi neplăcut, însă mănușile vă pot ajuta. Aruncați orice aliment care este în mod clar expirat sau orice altceva care este trecut de data de utilizare.

Spălați rafturile și sertarele

Scoate sertarele din partea de jos a frigiderului și toate rafturile detașabile. Dacă nu este evident cum să le scoateți, verificați manualul de utilizare înainte de a începe, astfel încât să știți exact cum să faceți acest lucru fără a deteriora nimic. Dacă nu găsiți ghidul de utilizare, consultați site-ul web al producătorului.

Apoi, spălați bine rafturile cu lichid de spălat și apă caldă. Dacă rafturile (sau orice alte piese detașabile) sunt din sticlă, cel mai bine este să le lăsați să ajungă la temperatura camerei mai întâi pentru a reduce riscul de spargere în apă foarte caldă.

Folosiți o scobitoare pentru a îndepărta reziduurile alimentare care s-au adunat în îmbinarea dintre suprafața raftului și marginea sa. Clătiți rafturile cu apă curată, apoi lăsați-le să se usuce natural pe scurgere sau uscați-le cu un prosop curat și puneți-le deoparte.

Curățați interiorul
Cu siguranta vreti ca frigiderul dvs sa fie ca nou, asa ca indreptați-vă atenția către interiorul frigiderului în sine. Evitați să folosiți apă caldă în acest moment, deoarece poate crește temperatura frigiderului și acest lucru va întârzia cât de repede puteți pune alimentele perisabile înăuntru din nou. În schimb, amestecați o soluție de detergent de vase cu apă rece și folosiți-o pentru a șterge în interior.

Acordați o atenție deosebită canelurilor de pe părțile laterale ale interiorului frigiderului în care se așază rafturile, deoarece acestea pot fi depozite de murdărie. Un bețisor de urechi este un instrument la îndemână pentru locurile mici și înghesuite, cum ar fi orificiul de picurare din spate, care poate fi ușor înfundat. Uscați bine interiorul frigiderului folosind prosoape de hârtie sau un prosop curat.
Curățați suprafețele exterioare
Nu treceți cu vederea zonele din afara frigiderului, cum ar fi mânerul și ușa, unde germenii se pot acumula prin contactul frecvent cu mâinile. Dacă aveți un frigider cu congelatorul în partea de jos, utilizați aspiratorul pentru a îndepărta firimiturile care s-au colectat în faldurile ușii congelatorului.

Lăsați frigiderul să se răcească

Puneți la loc rafturile și sertarele frigiderului, precum și orice alt element pe care l-ați scos la început. Dacă aveți un termometru de frigider, așteptați până când temperatura scade la 5° C sau mai jos înainte de introduce mâncarea. Dacă frigiderul dvs. are o funcție de răcire rapidă, utilizați-o pentru a accelera procesul de răcire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE