Home / Recomandări zi de zi / Situația deficitului de personal din spitalele publice

Situația deficitului de personal din spitalele publice

Distribuie

Federația „Solidaritatea Sanitară” oferă tuturor celor implicați în lupta împotriva pandemiei COVID 19 și în informarea corectă și completă a populației accesul la informațiile privind deficitul de personal din unitățile sanitare publice.

Datele pot fi accesate aici.[1]

Cu titlul de exemplu, câteva dintre informațiile pe care le puteți găsi în acest portal: deficitul de personal la nivel național este de 17,46%; spitalele publice au intrat în lupta împotriva pandemiei COVID 19 cu cca. 40.000 de salariați mai puțini decât cel prevăzut de normative. Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din țările occidentale este cea mai mare (acestea urmând să fie, conform estimărilor noastre, cele mai afectate de pandemie).

Aceste informații oferă atât o perspectivă de ansamblu asupra resurselor umane de care dispune sistemul sanitar cât și datele privind situațiile existente la nivel local, mergând până la nivelul spitalelor.

In baza acestor informații poate fi estimat în timp real impactul diferitelor situații ivite, cum ar fi cel al accidentului de muncă colectiv petrecut la Spitalul Județean Suceava.

Pentru a sublinia importanța acestui demers reamintim faptul că, din nefericire, realitatea a confirmat toate informațiile publicate anterior de noi în privința deficitului de echipamente individuale de protecție cu care se confruntă salariații din sănătate.[2] Indiferența decidenților în fața acestor informații a făcut deja foarte multe victime. Ascultați-ne până nu este prea târziu!

Acțiunea face parte din Strategia Federației „Solidaritatea Sanitară” de apărare a salariaților din sănătate împotriva pandemiei COVID 19, ce include culegerea și publicarea informațiilor relevante, propunerile de modificare a politicilor publice în domeniu.

În lupta împotriva acestui inamic invizibil cea mai importantă armă este informația.

(Comunicat de presă, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România)

[1] https://solidaritatea-sanitara.ro/covid/live/deficit/

[2] https://solidaritatea-sanitara.ro/covid19-live/


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Rectificare de buget la Consiliul Județean Mureș

Distribuie Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat vineri, 22 martie, cu prilejul unei ședințe ordinare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.