Home / Administratie / Anunț important făcut de Salvamont – Salvaspeo Mureș!

Anunț important făcut de Salvamont – Salvaspeo Mureș!

Conducerea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Mureș a remis miercuri, 25 martie, un comunicat de presă al cărui conținut îl redăm, integral, în rândurile de mai jos.

”Atenție!
În această perioadă Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Mureş va avea echipaje de intervenție dispuse în stand by în Munții Călimani, Munții Gurghiu și Sediul Central din Târgu-Mureş, după cum urmează:
• Sediul Central Târgu-Mureş: dispecerat 24/24;
• Punct de lucru Lunca Bradului: vineri – duminică;
• Punct de lucru Sovata: vineri – duminică;
• Punct de lucru Scaunul Domnului: închis.
Având în vedere:
Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19,
Hotărârea nr. 77 din 23 ianuarie 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți,
Legea nr. 402 din 31/10/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic.
Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Mureş declară închise traseele turistice clasice și traseele montane din județul Mureş și suspendă eliberarea avizelor de siguranță montană și suspendă valabilitatea celor emise la începutul anului 2020 pentru diferite activități, inclusiv cele emise pentru evenimente sportive. Aceste decizii sunt în primul rând preventive, dar se încadrează și în campania Salvamont România și Salvaspeo România de reducere a numărului de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical.
Vă mulțumim pentru întelegere și abordarea responsabilă.”

(Redacția)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Update: Piaţa de Vechituri (Ócska Piac) din Târgu rămâne închisă

Completare la articol: Venim cu precizarea că piețele de vechituri nu sunt deschise nicăieri în țara. …