Florin Buicu:  „Situația din România este mai gravă decât pare” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1068 Vizualizări

Florin Buicu: „Situația din România este mai gravă decât pare”

Imediat după anunțarea Ordonanţei Militare nr.3 din 24 martie privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19,  preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD de Mureș Florin Buicu, s-a declarat nemulțumit față de poziția autorităților legată de un „posibil dezastru viitor”, într-o postare pe pagina sa de  Facebook.

„Ce am văzut în această seară la conferința de presă de la Ministerul de Interne? Am văzut ca a dispărut din cadru steagul Uniunii Europene.

Înțeleg că suntem pe cont propriu în această mare familie europeană condusă de PPE. Trebuie să ne descurcăm singuri. Am înțeles că nu o să ne vedem 1- 2 luni. Înseamnă ca situația din România este mai gravă decât pare. Era necesară instituirea măsurilor mai repede, pentru a nu ajunge în această situație. Trebuie ascultați profesioniștii, Dr. Arafat,  pe componenta de organizare de prespital, prof. Rafila pentru componenta de diagnostic și pentru măsurile luate în concordanță cu recomandările OMS, prof. Streinu-Cercel pentru pregătirea rețelei de boli infectioase, prof Bubenek și prof Sandesc pentru pregătirea rețelei de ATI, medicii de sănătae publică pentru măsurile necesare, medicii epidemiologi pentru pregătirea circuitelor din spitale, medicii de familie pentru a le ușura activitatea in relație directă cu pacienții. Înțeleg că instituțiile publice(toate) au obligația de a asigura materiale de protecție.
De unde? Personalul din linia întâi de luptă împotriva Covid-19 nu au materiale de protecție. Aici vorbim de personalul medical din spitale care intră în contact cu bolnavi. Vorbim de medici de familie care primesc obligații suplimentare fără a primi materiale de protecție. În lipsa testărilor, TOATE persoanele sunt potențiale purtătoare de Covid-19”, afirmă deputatul Florin Buicu.

Acesta și-a continuat postarea punctând măsurile prioritare propuse pentru siguranța și sănătatea romanilor.

„Am propus de la început un pachet de măsuri având ca prioritate siguranța și sănătatea romanilor care cuprindeau printre altele suplimentarea bugetului sănătății, asigurarea materialelor de protecție pentru TOT personalul implicat, testarea tuturor persoanelor:
– dezvoltarea soluțiilor locale pentru producția de materiale și medicamente în fabricile din Romania având in vedere oferta depusă de fabricile din Romania. Și in seara aceasta aflăm că trebuie să “evitam un posibil dezastru viitor”. Trebuie luate măsurile azi, acum!
România are deja 11 morți. Sper să nu urmăm exemplul Italiei. Sănătate tuturor! #stămacasă”, și-a încheiat postarea pe Facebook deputatul Florin Buicu.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE