Zeci de mureșeni amendați pentru nerespectarea măsurilor anti Covid-19! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6684 Vizualizări

Zeci de mureșeni amendați pentru nerespectarea măsurilor anti Covid-19!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat miercuri, 25 martie, prin intermediul unui comunicat, că ”polițiștii mureșeni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.”

”În ultimele 24 de ore, aproape 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat peste 570 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.500 de persoane și 169 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a activităților desfășurate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 68.000 de lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării, în valoare totală de 7.700 de lei. Totodată, două persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât acestea nu au respectat prevederile legale incidente”, se menționează în comunicat.

Totodată, în noaptea de 24 spre 25 martie, în intervalul orar 22.00 – 6.00, s-a acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică în vederea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020.

”Au fost controlate în trafic peste 490 de autovehicule și legitimate peste 670 de persoane, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor articolului 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020, valoarea acestora depășind suma de 60.000 de lei. Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, se mai arată în comunicat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE