Autoritatea  Electorală Permanentă propune amânarea alegerilor Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Autoritatea Electorală Permanentă propune amânarea alegerilor

Autoritatea Electorală Permanentă ia în discuţie amânarea alegerilor, fapt pentru care a a înaintat o scrisoare către președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban prin în care denumea ca şi „cvasi-imposibilă”, organizarea alegerilor locale şi parlamentare la data stabilită.

Documentul înaintat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban a fost semnalat de către jurnaliștii de la HotNews, în care se se arată că  „organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra datei alegerilor parlamentare ce ar trebui să aibă loc la finalul anului planează un grad mare de incertitudine”,

„În primul rând, sunt foarte multe operațiuni care ar trebui să înceapă cel târziu în 13 aprilie pentru organizarea alegerilor locale la termen. Implică fonduri, resurse, ori nu știm ce va fi la jumătatea lunii aprilie, când scenariile sunt ca atunci ar fi un varf de pandemie. Daca situația continuă, propunem amânarea alegerilor. Potrivit Constituției, prelungirea mandetelor aleșilor se face prin lege, astfel că noi am făcut acest proiect de lege în care propunem prelungirea mandatelor aleșilor actuali”, a declarat Constantin Mițulescu-Buică ,președintele Autorității Electorale Permanente pentru HotNews.

Buică a mai precizat că  măsură este una absolut necesară, în contextul în care primele proceduri ar trebui să înceapă din luna aprilie, propunând totodată prelungirea mandatelor actualilor aleși locali pe timpul stării de urgență și organizarea alegerilor locale în cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE