Home / Business / Ce faci dacă ți-a expirat certificatul digital SEAP?

Ce faci dacă ți-a expirat certificatul digital SEAP?

Distribuie

Certificatul Digital SEAP are o valabilitate de doi ani, iar la sfârșitul celor doi ani, înainte de expirare, acesta trebuie reînnoit, în caz contrar utilizatorul nemaiputând folosi contul de pe SEAP.

Detalii despre această procedură am aflat de la Sergiu Sava, co-fondatorul al companiei Ioana SRL, care deține platforma Licitatia.ro.

”În cazul în care nu mai aveți acel certificat digital SEAP, și nici nu mai aveți datele de logare pentru descărcarea lui trebuie să începeți procedurile de recuperare. Reînnoirea certificatului se face gratuit de către AADR. Acest lucru se întâmplă când sunteți în termen de valabilitate – cei doi ani de la data eliberării certificatului, însă recuperarea certificatului digital SEAP este contra cost și se taxează. Asta se întâmplă dacă ați ieșit din termen, ați avut certificat și l-ați pierdut, sau pur și simplu nu mai știți ce ați făcut cu certificatul dumneavoastră digital SEAP. Este de dorit să păstrați toate codurile și pin-ul primit la înregistrare pentru o eventuală reînnoire sau descărcare”, a precizat Sergiu Sava.

Dar viața nu este așa de simplă și de multe ori utilizatorii pierd datele de înregistrare, persoana responsabilă pleacă din firme sau se strică PC-ul. Ce e de făcut în aceste cazuri neplăcute?

”Puteți să vă recuperați certificatul digital singur sau puteți apela la un consultant, care o va face în locul dumneavoastră. Pe piață sunt mai multe firme care oferă astfel de servicii”, a arătat Sergiu Sava.

Una dintre aceste firme este Licitatiisicap.ro. Pe pagina web a firmei respective scrie că specialiștii proprii oferă servicii precum completarea online a formularului de recuperare, transmiterea cererii de recuperare a Certificatului Digital și acordarea de suport în descărcarea și instalarea Certificatului Digital.

Persoanele interesate de aceste servicii, sunt invitate să completeze următorul formular: CERE O OFERTA.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Investiție nouă la Kastamonu Reghin

Distribuie SC Kastamonu România SA Reghin și-a propus implementarea în acest an a unui proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.