Home / Administratie / Cooperare între Primăria orașului Luduș și Poliție

Cooperare între Primăria orașului Luduș și Poliție

În cadrul proiectului de interes public ”Poliție – Autorități locale servicii în parteneriat – 2020”, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin șeful Poliției Orașului Luduș, cms. Leonid Vasile Frandeș, a solicitat Primăriei orașului Luduș să analizeze derularea acestuia pe parcursul anului 2020 pentru „realizarea unei comunicări constante în vederea conștientizării reprezentanților acestora, cu privire la principalii factori generatori de criminalitate, specifici zonei și legislația care incriminează comiterea acestora”.

„Acest proiect interinstituțional vizează consolidarea unui parteneriat bazat pe încredere și transparență între consiliile locale și poliție, în scopul îmbunătățirii furnizării serviciilor publice de interes local privind educația, serviciile sociale, sănătatea, cultura, tineretul, ordinea publică, situațiile de urgență, protecția și refacerea mediului, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și de arhitectură, a parcurilor și altele, dezvoltarea urbană, evidența persoanelor, podurile și drumurile publice, serviciile comunitare de utilitate publică – apă, gaze naturale, canalizare, salubritate, energie termică, iluminat public, transport public local, servicii de urgență – salvamont, salvamar și de prim ajutor, activități de administrație social-comunitară, locuințe sociale”, a precizat cms. Leonid Vasile Frandeș.

Aviz favorabil al Consiliului LocalPrin Raportul de specialitate întocmit de Anca Năsăudean de la Serviciul „IADP” al Primăriei orașului Luduș și prin Raportul de aprobare al primarului Cristian Moldovan s-a propus aprobării Consiliului local, cooperarea între UAT Luduș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș în scopul eficientizării sistemului de ordine și siguranță publică, precum și asigurarea din bugetul local a sumei de 6.000 de lei, necesară pentru completarea suportului logistic, pentru întreținerea, mentenanța și repararea mijloacelor de transport utilizate în realizarea activităților concrete care vor fi întreprinse pentru realizarea obiectivelor stabilite în cadrul proiectului, pentru autovehiculele M.A.I. aflate în administrarea I.P.J. Mureș.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de aleșii locali care au considerat că primarul Cristian Moldovan poate semna convenția de cooperare dintre UAT Luduș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Gândurile primarilor mureșeni de Ziua Internațională a Copilului

Una din cele mai sincere și mai minunate sărbători, Ziua Internațională a Copilului,  marcată pe …