Diminuarea risipei alimentare, în atenţia operatorilor economici din Reghin
27 martie 2020
Prin urmare, operatorii economici pot întreprinde măsuri privind vânzarea cu preț redus a produselor agroalimentare supuse vânzării accelerate, conform legislației în vigoare. De asemenea, aceștia pot dona produsele aflate aproape de expirarea datei durabilității minimale către consumatorul final sau către operatorul receptor, în baza unui contract, oricând în ultimele zece zile de valabilitate până la atingerea durabilității minimale,
Unitățile de alimentație publică (de exemplu, restaurante, cofetării, patiserii) pot dona alimente gătite/preparate/transformate către operatorii receptori și către consumatorii finali.
Aceste măsuri sunt conforme Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, măsurile de prevenire a risipei alimentare şi se întreprind de către operatorii economici conform ierarhiei indicate în art. 2 alin. (2) din Legea privind diminuarea risipei alimentare.
Lasă un comentariu