Home / Altele / Diminuarea risipei alimentare, în atenţia operatorilor economici din Reghin

Diminuarea risipei alimentare, în atenţia operatorilor economici din Reghin

Primăria Municipiului Reghin aduce la cunoştinţa operatorilor economici o serie de măsuri de responsabilizare pentru diminuarea risipei alimentare. Acestea pot avea în vedere vânzarea cu preț redus, donarea, măsuri pentru eliminarea și utilizarea subproduselor de origine animală, transformarea în compost, în biogaz și, în ultimă instanță, dirijarea către o unitate autorizată de neutralizare a produselor rămase după parcurgerea etapelor anterioare.
Prin urmare, operatorii economici pot întreprinde măsuri privind vânzarea cu preț redus a produselor agroalimentare supuse vânzării accelerate, conform legislației în vigoare. De asemenea, aceștia pot dona produsele aflate aproape de expirarea datei durabilității minimale către consumatorul final sau către operatorul receptor, în baza unui contract, oricând în ultimele zece zile de valabilitate până la atingerea durabilității minimale,
Unitățile de alimentație publică (de exemplu, restaurante, cofetării, patiserii) pot dona alimente gătite/preparate/transformate către operatorii receptori și către consumatorii finali.
Aceste măsuri sunt conforme Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, măsurile de prevenire a risipei alimentare şi se întreprind de către operatorii economici conform ierarhiei indicate în art. 2 alin. (2) din Legea privind diminuarea risipei alimentare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce trebuie să știi înainte să cumperi un tricou

Tricoul este cea mai accesată piesă atât în vestimentația feminină cât și în cea masculină. …