Studenții UMFST Târgu-Mureș reîncep cursurile, în sistem online Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 949 Vizualizări

Studenții UMFST Târgu-Mureș reîncep cursurile, în sistem online

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, joi, 25 martie, pentru Agerpres, că studenţii se reîntorc la cursuri după vacanţa decalată impusă pentru limitarea riscului de infecţie cu Covid-19, iar activitatea didactică se va desfăşura exclusiv online.
„Cadrele didactice sunt în faza de încărcare a resurselor educaţionale pe noua platformă care a fost concepută pe nevoile universităţii. A fost vacanţă doar pentru studenţi nu şi pentru cadrele didactice care, în acest moment, lucrează la încărcarea cursurilor. De luni va începe în mod efectiv activitatea didactică online pe toate programele de studii”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Rectorul a precizat că, în data de 11 martie, Senatul UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureş a anunţat că pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Covid-19, modifică structura anului universitar 2019-2020, iar studenţii intră în vacanţă în perioada 16- 29 martie 2020.
Senatul Universităţii a decis că, ulterior vacanţei, activităţile didactice se vor desfăşura în regim online, până la stabilizarea situaţiei epidemiologice, iar studenţii vor putea participa la aceste activităţi şi din locul de reşedinţă şi vor avea obligaţia îndeplinirii tuturor cerinţelor didactice.
Pe parcursul vacanţei, a fost constituit un grup de lucru format din specialişti interni şi externi pentru a face operaţională platforma de învăţământ online a universităţii pentru toate programele de studii.
Decanatele împreună cu toate cadrele didactice au avut ca sarcină, în perioada vacanţei, să pună la dispoziţia studenţilor resursele educaţionale necesare, în măsură să înlocuiască interacţiunea directă cadru didactic – student (cursuri în format electronic, inclusiv în format video, materiale demonstrative video şi audio de prezentare a activităţilor practice, formate de CBL, PBL adaptate specificului fiecărei discipline, sesiuni de videochat şi de tutoriat, formate de evaluare sumativă şi formativă a studenţilor).
„Toate activităţile de tip cursuri, seminarii, stagii, lucrări practice vor fi suplinite prin activităţi online”, a precizat Senatul UMFST Târgu-Mureş.
Prin modificarea structurii anului universitar 2019-2020 şi acordarea vacanţei mai devreme, Senatul UMFST Târgu-Mureş a anulat vacanţa din perioada 13-19 aprilie 2020 şi a scurtat cu o săptămână sesiunea de examene pentru toţi anii, aceasta urmând să se desfăşoare pe parcursul a 3 săptămâni,  în perioada 8 – 28 iunie.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE