Home / Sanatate / Informații de ultimă oră despre evoluția Covid-19 în Mureș!

Informații de ultimă oră despre evoluția Covid-19 în Mureș!

Distribuie

Biroul de presă al instituției Prefectului – Județul Mureș a remis duminică, 29 martie, următorul comunicat de presă:

”În județul Mureș, la data de 29 martie, ora 13.00, se înregistrează 4.677 persoane autoizolate la domiciliu și 247 de persoane aflate în spațiile de carantină. Până la această dată, un număr total de 707 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu, iar 37 de persoane au ieșit din spațiile de carantină. De asemenea, 42 de persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, forţele de ordine au acţionat integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari pentru  impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, peste 320 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș au desfășurat peste 330 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3.240 de persoane și peste 180 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate, cu privire la interdicţiile instituite,  forțele de ordine au aplicat 326  de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 540.000 de lei. Majoritatea dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanțelor Militare nr.2 și 3.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii izolării, în valoare de 5000 de lei, persoana în cauză fiind mutată din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât nu a respectat prevederile legale incidente. Au fost controlate în trafic peste 1100 de autovehicule și legitimate peste 2000 de persoane.

Polițiștii mureșeni vor continua să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara țării.

Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numerele Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265 208 000 / 0265 233 652 sau numerele DSP Mureș: 0265 261152 (permanență) și mobil: 0731 338 057, 0731 338 064, 0790011872, 0790011874, 0790011873 (în intervalul orar 8-20).

De asemenea, numerele sunt destinate și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local.”

(Redacția)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.