Home / Administratie / Un primar propune transformarea spitalului din Luduș ”într-o societate pe acțiuni”!

Un primar propune transformarea spitalului din Luduș ”într-o societate pe acțiuni”!

Primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan a propus vineri, 27 martie, pe pagina sa de Facebook, transformarea Spitalului orășenesc ”Dr. Valer Russu” din Luduș într-o societate pe acțiuni deținută de Consiliile Locale din Luduș, Iernut, Sărmașu, Chețani, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Sânger și Cuci.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul integral scris sub egida ”#Unitate pentru sănătatea tuturor! # Uniți pentru spitalul tuturor!” de primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan.”Doresc pe această cale să răspund afirmativ propunerii primarului Orașului Luduș, Cristian Moldovan, de a sprijini activitatea Spitalului orășenesc ”Dr. Valer Russu”, inclusiv noi, cetățenii din localitățile limitrofe orașului Luduș. Cunosc faptul că de foarte multe din serviciile medicale furnizate de spitalul ludușean beneficiază locuitorii comunelor învecinate, inclusiv comuna Chețani.
În acest context, doresc să vin cu o propunere concretă: transformarea Spitalului orășenesc ”Dr. Valer Russu” Luduș, într-o societate pe acțiuni la care să chemăm ca membri fondatori și acționari, localitățile din zona noastră: Luduș, Chețani, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Sânger, Cuci, poate mergând chiar mai departe spre Iernut sau Sărmașu. Este necesar să formăm un grup de lucru comun pentru a genera un studiu de oportunitate concret, dar și propunerea necesară de completare a legii sănătății în acest sens. Consider că este un demers concret să ne unim toți pentru a realiza un proiect de dezvoltare în domeniul sănătății care să asigure servicii medicale performante în cadrul unui spital micro-regional, pe acțiuni.
De urgență o să analizăm, împreună cu consilierii locali din Comuna Chețani, posibilitățile legale de sprijin pentru funcționarea spitalului din Luduș, acum, când nevoia cea mare o cere fiind conștienți că și locuitorii comunei noastre beneficiază de ele.
Salut inițiativa autorităților de la Luduș de a anula organizarea zilelor orașului și a altor astfel de manifestări, pentru a redirecționa sumele alocate către funcționarea spitalului pe timp de criză.
În ultimii 4 ani, de când sunt primar al comunei Chețani, nu am considerat a fi necesar să organizez astfel de manifestări, direcționând sumele de bani spre investiții în infrastructură.”

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vești bune pentru centrala Romgaz de la Iernut

Noua centrală Romgaz de la Iernut ar putea să fie pusă în funcțiune în cursul …