Home / Slider / DECIZIE. Medicamentele pentru bolnavii cronic care au peste 65 de ani, achiziționate de primăriile mureșene!

DECIZIE. Medicamentele pentru bolnavii cronic care au peste 65 de ani, achiziționate de primăriile mureșene!

Distribuie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a luat o nouă decizie, la propunerea prefectului Mara Togănel, menită să vină în ajutorul persoanelor vârstnice din județul Mureș pe durata stării de urgență generată de pandemia de Covid-19.

”Suntem nu doar cu gândul ci și cu fapta alături de părinții și de bunicii noștri, care trebuie să stea acasă. Am luat o decizie care vine în ajutorul persoanelor vârstnice, bolnave și fără aparținători, măsură aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș. Conform hotărârii, primarii mureșeni vor lua măsuri pentru a ajuta persoanele în vârstă de peste 65 de ani, bolnavi cronic, fără aparținători, să obțină rețetele medicale și, totodată, vor asigura achiziționarea medicamentelor aflate în schema de tratament. Această nouă măsură va limita deplasarea persoanelor în vârstă la medic sau farmacii, evitând totodată contactul cu alte persoane”, a scris marți, 31 martie, pe pagina sa de Facebook, Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Contravaloarea medicamentelor va fi achitată de către beneficiari, pe baza documentelor fiscale eliberate de către farmacii.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș:

”Articolul 1 al Hotărârii CJSU nr. 11 din 31 martie 2020: “În perioada stării de urgență, primarii municipiilor, orașelor și comunelor din județul Mureș, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, vor lua măsuri pentru sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavi cronici, fără aparținători, pentru obținerea prescripțiilor medicale și a medicamentelor aflate în schema de tratament, după cum urmează:

– vor identifica persoanele vârstnice, bolnavi cronici, fără aparținători, care necesită sprijin pentru obținerea prescripțiilor medicale în vederea limitării deplasării acestora și a interacțiunii cu alte persoane;

– vor lua legătura cu medicii de familie/specialiști pentru prescrierea și eliberarea documentelor medicale/rețetelor și ridicarea/achiziționarea medicamentelor.”

(Redacția)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.