Efect Covid-19: Consiliul Județean Mureș renunță la finanțarea unor evenimente ”de interes public județean” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 515 Vizualizări

Efect Covid-19: Consiliul Județean Mureș renunță la finanțarea unor evenimente ”de interes public județean”

Aleșii județeni au decis marți, 31 martie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, anularea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 22 din 20 februarie 2020 care se referea la participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea, desfășurarea și finanțarea unor activități culturale și sociale de interes public județean.

Finanțare doar pentru ONG-uri sociale

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, decizia a fost luată în contextul pandemiei de Covid-19 și a instituirii, din această cauză, a stării de urgență în România. Astfel, s-a decis oprirea finanțării evenimentelor culturale (festivaluri) și sportive (competiții) organizate în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș. De asemenea, s-a decis anularea concursului de proiecte pentru finanțări nerambursabile pentru domeniile culte, cultură, sport și activități de tineret. Sumele vor fi direcționate în funcție de necesitățile situației actuale, iar organizațiile non-guvernamentale care asigură servicii sociale vor putea accesa finanțări nerambursabile în cuantum de 800.000 de lei.

”Luând în considerare experiența țărilor grav afectate de evoluția virusului și măsurile care au avut impact pozitiv în limitarea răspândirii acestuia și care au vizat acțiuni în planul sănătății publice, concomitent cu limitarea sau întreruperea activităților sociale și economice neesențiale, dar mai ales îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale, conform prevederilor Decretului Preşedintelui României 195/2020, publicat în Monitorul Oficial al României 212 din 16 martie 2020, precum şi ale Ordonanței Militare 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 emis de Ministerul Afacerilor Interne, publicată în Monitorul Oficial al României 242/24 martie 2020, considerăm că nu se mai pot organiza evenimente culturale și sociale pe durata anului 2020”, a precizat Péter Ferenc.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE